Εξανέμισαν τα κέρδη των «Κρατικών Λαχείων» για να τα ξεπουλήσουν

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, με ψευδή στοιχεία.
Τα καθαρά κέρδη είναι μεγάλα και το λειτουργικό κόστος ελάχιστο». Η Δέσποινα Σπανού (ΑΔΕΔΥ), εργαζόμενη στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων, προσθέτει ότι «ακόμα, το λαχείο αποτελεί το μοναδικό έσοδο για πολλούς φορείς του Δημοσίου και στηρίζει την κοινωνική πρόνοια, που σήμερα καταργείται από τις επιταγές της τρόικας».

«Ψευδή στοιχεία»

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.», που ψηφίστηκε στις 20 Οκτωβρίου από τη Βουλή, κατατέθηκε τροπολογία σχετική με την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων.

Η αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει: «Τα συνολικά έσοδα από την εκμετάλλευση των λαχείων, σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του 2010, ήταν της τάξης των 347.600.000 ευρώ. Τα καθαρά κέρδη περιορίζονται στο ποσόν των 82.200.000. Αν συνυπολογιστούν οι δαπάνες λειτουργίας τα καθαρά κέρδη εξανεμίζονται στο σύνολό τους».
http://www.enet.gr/