Αστυνομικοί πουλούσαν προστασία ...σε νυχτερινά κέντρα ,sexshop ακόμη και σε παιδότοπους!

http://www.tovima.gr/

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πουλούσαν «προστασία» σε...παιδότοπους!Μάλιστα περνούσαν καθημερινά από τους χώρους αυτούς, μετρούσαν τα παιδάκια που έπαιζαν και αντιστοίχως...προσάρμοζαν τις οικονομικές απαιτήσεις τους!Οι ίδιοι αξιωματικοί «προστάτευαν» ακόμη και... πίστες ταχύτητας στη Γλυφάδα αλλά και εκθέσεις με ερωτικά είδη.Λειτουργούσαν ως μεσάζοντες τοκογλύφων προκειμένου οι τελευταίοι να διευρύνουν την πελατεία τους,

μεσολαβούσαν σε συναδέλφους τους για την έκδοση πλαστών ταυτοτήτων, ενώ φέρεται ότι διέθεταν «υψηλές διασυνδέσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. και σε ζωτικές υπηρεσίες του αστυνομικού σώματος οι οποίες διερευνώνται τα τελευταία 24ωρα.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τον άγνωστο δικαστικό φάκελο της καταγγελλόμενης δράσης δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.που υπηρετούσαν στο Αρχηγείο αλλά και σε Τμήμα Ασφαλείας σε παραλιακό δήμο της Αθήνας και οι οποίοι φέρεται, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων,ότι εισέπρατταν σημαντικά χρηματικά ποσά από εκβιάσεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων- και όχι μόνο-κατά μήκος της λεωφόρου Ποσειδώνος. Εντυπωσιακό στοιχείο στον συγκεκριμένο φάκελο είναι οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες των υπόπτων αξιωματικών στις οποίες ακούγονται να επικαλούνται γνωριμίες με διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να προχωρούν στην προστασία χαρτοπαικτικών λεσχών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο αξιωματικοί πλησίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων- εκ των οποίων πολλά γνωστά νυχτερινά κέντρα της παραλίας- προκειμένου να τους αποσπούν εκβιαστικά χρηματικά ποσά. Αρκετούς που δεν διέθεταν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας τούς απειλούσαν με συνεχείς ελέγχους διαρκείας, ενώ σε όσους λειτουργούσαν νόμιμα ανέφεραν ως «φόβητρο» ελέγχους για... ηχορρύπανση!

Οπως κατέθεσε ένας εκ των εκβιαζομένων καταστηματαρχών στις 6 Ιουνίου 2001, «με πλησίασε ένας από τους αξιωματικούς και μου είπε ότι είχε γίνει αναφορά “από ψηλά, από το Αρχηγείο”, να με προσέξει και ότι κάποιος από εκεί με ψάχνει. Στη συνέχεια μου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να τα βρούμε για να βοηθηθείς. Πρέπει όμως να βοηθήσεις κι εσύ, με ένα μικρό τίμημα. Χωρίς όμως να σε πνίξω αλλά για να κανονίσουμε τον άνθρωπο επάνω...”».

Οπως προκύπτει από τις ίδιες αναφορές των καταστηματαρχών, ένας από τους ύποπτους αξιωματικούς τούς έλεγε ότι «δέχεται εντολή και δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του», ενώ ονόμαζε «ψάρια» τα χρήματα που έπαιρνε!