Στημένος, λένε τώρα και οι εισαγγελείς, ο βιασμός της καμαριέρας απο τον Στρος Καν

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο κατά του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος αν τελικά αθωωθεί οριστικά από το δικαστήριο, θα είναι αυτομάτως ελεύθερος να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία. Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα Τρίτη.


Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, δήλωσαν σήμερα ότι όλες οι κατηγορίες που βάρυναν τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατερρίφθησαν. Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή απέβη η κατάθεση της καμαριέρας Νασιφάτου Ντιαλό, η οποία όπως μεταδίδεται, όχι μόνον δεν έπεισε κανέναν ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, αλλά έκανε τους εισαγγελείς να πουν πως τα ψέματα της είναι συντριπτικά.

Το σχετικό με τα συμπεράσματα των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης έγγραφο εστάλη σε δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με τη σαφή και αποφασιστικής σημασίας επισήμανση: «Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχουμε πειστεί για την ενοχή του κατηγορούμενου».

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς που έχει αναλάβει την υπόθεση, ζήτησε με επιστολή του προς το δικαστή Μάικλ Ομπους, να σταματήσει κάθε διαδικασία σε βάρος του Στρος Καν, με αποτέλεσμα ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας Βανς, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι η Νασιφάτου Ντιαλό και ο Ντομινίκ Στρος «είχαν σεξουαλική σχέση, η οποία πολύ πιθανόν να διαλύθηκε» -γεγονός που ερευνάται ακόμη- δεν σημαίνει πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ την εξανάγκασε σε οποιαδήποτε ερωτική επαφή.
http://www.naftemporiki.gr