Ποιος παρακολουθεί τα κινητό μου;

Τρεις στους πέντε γονείς παρακολουθούν τα email και τις τηλεφωνικές κλήσεις των παιδιών τους, αλλά ακόμα και οι έφηβοι ελέγχουν τις συσκευές των γονιών τους. Βάση της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Retrevo, σχεδόν το 50% των νέων κάτω των 25 ετών παραδέχεται ότι ελέγχει τις συσκευές των γονιών του, όταν εκείνοι δεν είναι παρόντες.
Στα μεγαλύτερα ζευγάρια, όμως βλέπουμε ότι το ποσοστό που παρακολουθεί τις συσκευές των παιδιών τους ή των συζύγων τους είναι μικρότερο, 30%, διότι δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους τηλέφωνα, πόσο μάλλον των άλλων.
Η έρευνα δεν βασίστηκε σε παρακολούθηση υψηλής τεχνολογίας, αλλά στον έλεγχο του πρόσφατου μητρώου τηλεφωνικών κλήσεων ή το άνοιγμα του email client σε laptop.
Το 2011, το 37% των γονιών παραδέχεται ότι ελέγχει τα παιδιά του (για το δικό τους καλό φυσικά) και πάνω από το 50% θα ήταν πολύ ευτυχισμένο εάν μπορούσαν να τους τοποθετήσουν κάποιο GPS, φυσικά χωρίς να το γνωρίζουν τα παιδία τους, ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Οι μητέρες (64%) είναι ελαφρώς πιο πρόθυμες από τους πατεράδες (53%) σχετικά με αυτές τις ενέργειες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.000 αμερικανούς εθελοντές γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος πανικού. Όμως, ανησυχητικό είναι ότι το 14% αυτών των γονιών ανακάλυψε κάποια άσχημα πράγματα για τα παιδιά του.

http://www.secnews.gr/archives/17972