ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»

H κυβέρνηση έδειξε ότι δε μπορεί να ανεχθεί τη μη βία και την αυτενέργεια των πολιτών. Η νυκτερινή επιδρομή στο Σύνταγμα, αποτελεί συνέχεια της 28ης και 29ης Ιουνίου, όταν κυνηγούσαν χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες στα σκαλιά του Συντάγματος με κίνδυνο να σκοτωθούν άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας για πολιτική δίωξη το νόμο κατά της ελεύθερης κατασκήνωσης, μας γυρνούν στις δεκαετίες μετά τον Εμφύλιο, όταν ο νόμος 4.000 περί τεντυμποϊσμού ήταν σε μόνιμη χρήση εναντίον κάθε διαδηλωτή.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι δε δεχόμαστε κανένα ενδιαφέρον για την εικόνα της πόλης από εκείνους που χτυπούσαν αδιάκριτα τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, καμιά επίκληση νομιμότητας από το πολιτικό σύστημα της φοροδιαφυγής και των αυθαιρέτων. Μαζί με την άμεση κατάργηση της νομοθεσίας που ποινικοποιεί τις διακοπές όσων δεν έχουν να πληρώσουν, απαιτούμε άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων χωρίς κατηγορίες, πλήρεις αποζημιώσεις για την καταχρηστική κράτηση και τις φθορές σε προσωπικά είδη, αποπομπή των εγκεφάλων της επιδρομής, πλήρη απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Από σήμερα είμαστε όλοι «αγανακτισμένοι», διατηρώντας τη δέσμευσή μας στη μη βίαιη αμφισβήτηση, που αποδεδειγμένα πια ενοχλεί το πολιτικό σύστημα.



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων



Διάβημα εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης.