Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η πολιτική είναι σαν την κόκα

Ποιό όπιο του λαού; Εδώ μιλάμε για την κόκα. 123 κιλά, συσκευασμένη σε στρόφαλους ενός μηχανήματος για την παραγωγή σογιελαίου. Κατασχέθηκε στις 19 Ιουλίου από την Διεύθυνση Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Η εξέλιξη της επιχείρησης, οδήγησε στη σύλληψη 9 ατόμων στη Σερβία και την ΠΓΔΜ και 3 στην Ελλάδα.
Η είδηση των συλλήψεων μεταδόθηκε χθες από τα ΜΜΕ, με πολλές λεπτομέρειες, εκτός από μία. Οι δύο έλληνες συλληφθέντες, ο ένας διευθυντής τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός, είχαν ένα ακόμη κοινό στοιχείο (εκτός από την κοκαΐνη) που αποσιωπήθηκε. Ήταν και οι δύο συνεργάτες πολιτικών. Ο τραπεζικός, του Γιάννου Παπαντωνίου και ο τελωνειακός, του Γιώργου Λιάνη. Ο συνεργάτης του Παπαντωνίου, διετέλεσε και στέλεχος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων καθώς και απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης το 2002 σε διεθνή Φόρουμ. Τα παραδέχθηκε ο ίδιος στην απολογία του. Σε μια προσπάθεια επίκλησης του έντιμου πρότερου βίου του ή της ισχύος του και των διασυνδέσεών του;
Ο δεύτερος, συνεργάτης του Λιάνη, αποπέμφθηκε απ ό,τι φαίνεται από τον βουλευτή, όταν κατηγορήθηκε σε μια υπόθεση όπλων. Τα πειθαρχικά βεβαίως της υπηρεσίας τον αθώωσαν, επανήλθε στην υπηρεσία του και τώρα κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών. Για την διευκόλυνση του περάσματος της κοκαΐνης στα Σκόπια.
Τα θέματα είναι δύο. Το πρώτο αφορά την δημοσιογραφία. Την επιλεκτική δημοσιογραφία, της επιλεκτικής πληροφόρησης, της επιλεκτικής χρεοκοπίας της αλήθειας. Η πολιτική ιδιότητα των δύο κατηγορουμένων, δίπλα μάλιστα σε δύο υπουργούς, δεν είναι κάτι ανάξιο λόγου. Άνθρωποι με ισχύ, με γνωριμίες, με θέσεις, ήταν ενδεχομένως έμποροι ναρκωτικών. Δεν είναι αυτό λεπτομέρεια άξια να την πει κάποιος και πολύ περισσότερο να την ερευνήσει; Για τα ελληνικά ΜΜΕ, μάλλον όχι. Το ότι δυο συνεργάτες πρώην υπουργών μπορεί να συμμετείχαν σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, δεν ενοχοποιεί τους υπουργούς, αλλά ούτε και τους απαλλάσσει απ’ όλα. Αν ευθύνονται απλώς για τις κακές επιλογές συνεργατών, μπορεί να το αποδείξει μόνο η έρευνα. Και αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου. Σίγουρα δεν είναι η αποσιώπηση και η αλήθεια των ποσοστών.
Το δεύτερο θέμα είναι η σχέση της πολιτικής με το έγκλημα. Σε μια χώρα όπου η ατιμωρησία δεν είναι αόριστο αποτέλεσμα αλλά συγκεκριμένη άποψη του ίδιου του πολιτικού συστήματος, τους εγκληματίες χαϊδολογούν τα χέρια που ανταλλάσσουν χειραψίες στις πλατείες. Πάρτε όποια υπόθεση θέλετε: Ζωνιανά, Μάκης Ψωμιάδης, Δήμαρχος Ζαχάρως; Η πολιτική πατρωνία όχι μόνο υπάρχει αλλά θεωρεί πως έτσι μόνο μπορεί να υπάρχει η πολιτική. Με διαπλοκή, ανομία που αποφέρει εκλογικά αποτελέσματα, και αναβάπτιση στην κολυμβήθρα της δια βοής λαϊκής ετυμηγορίας.
Αυτή τη φορά δύο συνεργάτες πολιτικών, πιάστηκαν στα πράσα. Κατά την άποψή μου το θέμα δεν είναι οι οικονομικές απολαβές που μπορεί να είχαν από την όποια συμμετοχή τους στο κύκλωμα. Είναι πως αισθάνονται πολύ φυσικά και οικεία, να επεκτείνουν την μικροανομία και την εξουσία τους που απέφερε πολιτικά οφέλη, στην ανομία που φέρνει τεράστια προσωπικά οφέλη. Αν το πολιτικό σύστημα τους νομιμοποιεί να παρανομούν για να κάνουν προσλήψεις, να τακτοποιήσουν τους ημέτερους, να διαπλέκονται για να «καθαρίζουν» για την πολιτική, γιατί να μην το κάνουν για όλα;
Τι διαφοροποιεί αυτόν που «κανονίζει» με έναν κύκλο ανθρώπων να πάρει ο τάδε την παράνομη επιδότηση από αυτόν που κανονίζει να περάσει 123 κιλά κόκα; Το ότι υπάρχουν στη μέση ναρκωτικά; Όχι. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Και τα δύο ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Και όταν δεις πως είναι εύκολο να χειρίζεσαι τα πάντα για να κάνεις αυτό που θέλεις, το τι είναι αυτό που θέλεις είναι θέμα χρόνου.
Η πολιτική θα διαπλέκεται όλο και πιο σκληρά με το έγκλημα, όσο και η ίδια προσομοιάζει σε έγκλημα. Αν οι πολιτικοί (και δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο, πιστέψτε με) εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, είναι γιατί αυτή η πολιτική είναι σαν την κόκα. Αν την επιλέξεις, επιτρέπονται τα πάντα.
http://www.koutipandoras.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…