Ανακοίνωση ΠΑΣΠ Νομικής για την εκλογή Νέου Συντονιστικού

Τις τελευταίες μέρες διαδίδονται ορισμένα ψευδή και συκοφαντικά για την οργάνωσή μας, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.Ως εκ τούτου σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της οργάνωσής μας σχετικά με την εκλογή του νέου γραφείου σχολής μας, η οποία εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας.

Θεωρώντας ότι ο ρόλος των blogs είναι η δυνατότητα έκφρασης όλων των απόψεων, ευελπιστούμε στην αναπαραγωγή της ανακοίνωσής μας, η οποία άλλωστε αποτυπώνει την αληθινή καταγραφή των γεγονότων.

‘Στις 24 Ιουνίου 2011, τα μέλη της ΠΑΣΠ Νομικής βροντοφώναξαν την ανάγκη για αλλαγή που υπήρχε στην οργάνωση. Συγκεκριμένα, στις ενδοπαραταξιακές εκλογές που διενεργήθησαν, ύστερα από σχετική, καθ’ όλα νόμιμη, απόφαση της επικυρωμένης από το Κ.Σ της Πασπ ΑΕΙ, Ολομέλειας της 10ης Ιουνίου, συμμετείχαν 88 μέλη του ψηφοδελτίου της Πασπ Νομικής, τα οποία και εξέλεξαν το νέο συντονιστικό όργανο της παράταξής μας, με πλήρη σεβασμό του καταστατικού και του δημοκρατικού κεκτημένου της παράταξης.
Επειδή διεξάγεται μια κακοήθης προσπάθεια προπαγάνδας κατά του κύρους και της νομιμότητας των εκλογών από μια ακραία και μειοψηφική ομάδα συντρόφων, ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η απόφαση προκήρυξης εκλογών ελήφθη με πλειοψηφία 40 ατόμων από την μαζικότερη Ολομέλεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην ιστορική μας οργάνωση, Ολομέλεια από την οποία κάποιοι-ευτυχώς λίγοι- επέλεξαν να αποχωρήσουν πραξικοπηματικά κατά την ώρα της ψηφοφορίας, για να μην αντικρίσουν κατάματα τη δημοκρατική βούληση της πλατιάς πλειοψηφίας των συντρόφων. Είναι γνωστό ότι τις εκλογές τις αποφεύγει μόνο αυτός που τις φοβάται. Για τη διεξαγωγή των εκλογών μεσολάβησαν μάλιστα δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο κάθε μέλος της παράταξης είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, βάσει του αρ. 18 του Καταστατικού. Το Καταστατικό άλλωστε ρητά ορίζει και εξειδικεύει στο αρ. 5 παρ. 1 και 2, καθώς και στο αρ. 20 παρ 1 ότι «Η ολομέλεια της ΠΑΣΠ είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο για τις αποφάσεις και τη δράση της παράταξης», εντός της οποίας είναι κατοχυρωμένο το δημοκρατικό δικαίωμα υποβολής και ψήφισης ατομικών και συλλογικών προτάσεων βάσει του αρ. 6 παρ 1 . Για αυτό άλλωστε το Κ.Σ. της ΠΑΣΠ ΑΕΙ , ως θεματοφύλακας της παραταξιακής δημοκρατίας, επικύρωσε πλειοψηφικά την μαζικότατη απόφαση της ολομέλειας και ήρε κάθε πιθανή αμφιβολία επί της νομιμότητας των εκλογών.
Σημειώνουμε ότι η πτώση της συμμετοχής στις ενδοπαραταξιακές εκλογές σε σχέση με πέρυσι ήταν μόλις 16 άτομα(88 έναντι 104) και μάλιστα κατά τη διάρκεια εξεταστικής περιόδου, παρόλο που φέτος το ψηφοδέλτιο της οργάνωσης ήταν μικρότερο κατά 50 περίπου άτομα, και παρόλη την κακόβουλη και συστηματική προσπάθεια κάποιων να υπονομεύσουν την μαζικότητα της διαδικασίας, καλώντας τους πάντες να μην προσέλθουν στις εκλογές, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους συντρόφους να ψηφίσουν και χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές.
 Ως ΠΑΣΠ Νομικής, καταδικάζουμε τα έκτροπα τα οποία έλαβαν χώρα στο παλιό κτίριο της Νομικής  Σχολής πριν την έναρξη της διαδικασίας και προκλήθηκαν από την προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν ετσιθελικά το στήσιμο της κάλπης και την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία της ΠΑΣΠ.
Πιστεύουμε πως η σημερινή ανάδειξη νέου Συντονιστικού Οργάνου θα πρέπει να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για την οργάνωσή μας, αυξάνοντας την παρεμβατική της δράση μέσα στο Πανεπιστήμιο  αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, σε χαλεπούς καιρούς, όπως οι σημερινοί. Καλούμε όλα τα μέλη της ΠΑΣΠ Νομικής να αφήσουν πίσω  τις οποιουδήποτε είδους διαφορές προέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και να συνταχθούμε όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις με την προσπάθεια του νέου Συντονιστικού οργάνου  να γυρίσει σελίδα και να οδηγήσει την ΠΑΣΠ Νομικής εκεί που επιτάσσει η μεγάλη ιστορία της. Για μας δεν περισσεύει κανένας σύντροφος, περισσεύει μόνο η διάθεση για δημοκρατικό διάλογο και προσφορά ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε το πανεπιστήμιο.  Παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμών και φοιτητοπατερίστικα μοντέλα, από τα οποία εκπηγάζουν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις για την παράταξη, όχι μόνο δεν μας εκφράζουν, αλλά μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Οσοι προσπαθούν συστηματικά να μικρύνουν την παράταξη για να την φέρουν στα μέτρα τους να είναι σίγουροι πως τους έχει ξεπεράσει η Ιστορία. Η πολιτική βούληση του νέου οργάνου, σε άμεση συμφωνία και με το καταστατικό της δημοκρατικής μας παράταξης, είναι, όχι να εξουσιάζει, μα να συντονίζει και να εκτελεί τις αποφάσεις του κυρίαρχου οργάνου της παράταξης, της Ολομέλειας, δηλαδή τις αποφάσεις όλων των πασπιτών. Γιατί η ΠΑΣΠ Νομικής ανήκει μόνο στις Πασπίτισες και τους Πασπίτες. Ο αγώνας τώρα ξεκινά και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον κερδίσουμε.

Ο Γραμματέας της Πασπ Νομικής
Κορδαλής Μιχάλης
Ο αναπληρωτής Γραμματέας
Βιτωράτος Στέφανος
Τα μέλη του  νέου συντονιστικού οργάνου

Αλεξανδρής Γιώργος
Αλεξίου Λίνα
Ζώντου Χαρά-Νίκη
Λούσκου Βαλίνη
Μπαντούνας Πάνος