Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράδεισος τους σεξοτουρισμού η κατεχόμενη Κύπρος

Σε άνθηση βρίσκεται ο σεξουαλικός τουρισμός στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει στην Κύπρο στον τομέα της εμπορίας γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση…Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία, η Διευθύντρια του Κέντρου Μελετών, Μεταναστευτικής Ταυτότητας και Δικαιωμάτων Μίνε Γιουσέλ ανέφερε πως η έρευνα που έγινε ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έδειξε μεταξύ άλλων πως ο σεξουαλικός τουρισμός, κυρίως από Τούρκους επιχειρηματίες και άλλους πλούσιους, προς τα κατεχόμενα αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της ζήτησης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.


«Υπάρχουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες που είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν υπηρεσίες σε Τούρκους κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, προσφέροντάς τους υπηρεσίες μεταφοράς από το αεροδρόμιο προς το νυκτερινό κέντρο όπου περνούν τη νύκτα τους. Μετά τους μεταφέρουν πίσω στο αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζεται να μείνουν σε ξενοδοχεία ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε η κ. Γιουσέλ, προσθέτοντας πως άλλοι επικοινωνούν απευθείας με υπηρεσίες ταξί και με τα νυκτερινά κέντρα για να διευθετήσουν την κάθοδό τους στο νησί και το πώς θα εξυπηρετηθούν.

Όπως είπε αυτό τους στοιχίζει πολύ πιο φθηνά από ότι θα πλήρωναν για τις σεξουαλικές υπηρεσίες μιας γυναίκας στην Τουρκία και το ποσό που καταβάλλουν περιλαμβάνει το αεροπορικό τους εισιτήριο, τα μεταφορικά, τα ποτά τους, το σόου που θα δουν στο νυκτερινό κέντρο καθώς και τις σεξουαλικές υπηρεσίες.

«Δεν είναι τόσο η ανάγκη του να πάνε στα νυκτερινά κέντρα αλλά η εικόνα που υπάρχει ιδιαίτερα στην Τουρκία ότι εδώ (τα κατεχόμενα) είναι το νησί της διασκέδασης και των καζίνο, δηλαδή ότι μπορούν να έρχονται εδώ ως γκρουπς για να διασκεδάζουν, να κάνουν ό,τι θέλουν και μετά να φεύγουν», είπε η κ. Γιουσέλ.

«Λένε ότι ο κύριος λόγος είναι η τιμή αλλά και το γεγονός ότι γίνονται οποιεσδήποτε επιδρομές από την ‘αστυνομία’ αφού αυτό γίνεται σχεδόν νόμιμα. Έτσι δεν διατρέχουν κίνδυνο να συλληφθούν από την ‘αστυνομία’», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι άνδρες θεωρούν τις υπηρεσίες που προσφέρονται ποιοτικές.

Σε ό,τι αφορά στους εμπόρους των γυναικών αυτών είπε πως για αυτούς αυτό που έχει σημασία είναι μόνο τα χρήματα, σημειώνοντας πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εμπόρων και στις δυο πλευρές του νησιού και πως ένα από τα ευρήματά της έρευνας είναι πως διεξάγεται εμπορία γυναικών μεταξύ της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Σε ό,τι αφορά στην τ/κ νεολαία είπε πως δεν είναι η ανάγκη για σεξουαλικές υπηρεσίες ο κύριος λόγος που οι νέοι αγοράζουν τέτοιες υπηρεσίες από νυκτερινά κέντρα αλλά αυτό γίνεται στο πλαίσιο της διασκέδασης με τους φίλους τους, της πίεσης που δέχονται από άτομα της ηλικίας τους, λόγω των προβλημάτων στο γάμο και στις σχέσεις τους, του γεγονότος ότι αυτό πλέον γίνεται μια συνήθεια καθώς και του ότι πιθανόν οι νέοι να μην έχουν άλλες επιλογές διασκέδασης τα σαββατοκυρίακα. Η κ. Γιουσέλ είπε εξάλλου πως με βάση την έρευνα που έγινε, σε αυτά τα μέρη συχνάζουν επίσης Τ/κ άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και αλλοδαποί.

Μια άλλη κατηγορία ανδρών που αναζητούν τέτοιου είδους υπηρεσίες είναι οι φοιτητές, κυρίως από την Τουρκία, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας νομίζουν πως η πορνεία είναι νόμιμη στα κατεχόμενα γιατί υπάρχει αφθονία νυκτερινών κέντρων ”που λειτουργούν νόμιμα”.

Όπως είπε σε ερώτηση πώς θα τους επηρέαζε το να γνωρίζουν ότι οι γυναίκες που εργάζονται στα νυκτερινά κέντρα είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κάποιοι ανέφεραν πως δεν νομίζουν ότι γίνεται εμπορία γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση ή ότι και εάν γίνεται αφού πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές θέλουν να πάρουν αυτό για το οποίο πληρώνουν και άρα αυτό το θέμα δεν επηρεάζει την απόφασή τους να αναζητήσουν σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η κ. Γιουσέλ τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να υπάρξει μια «νομοθεσία» στα κατεχόμενα κατά της εμπορίας γυναικών και να γνωρίζουν οι «αστυνομικές αρχές» το πώς να αναγνωρίζουν τα θύματα και να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες τους.

Από την πλευρά της, η Συντονίστρια Πολιτικής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού φύλου Τζόζι Χριστοδούλου είπε πως με βάση την έρευνα του Ινστιτούτου για τη ζήτηση που υπάρχει στην Κύπρο για σεξουαλική εκμετάλλευσης των γυναικών που είναι θύματα εμπορίας, κατά την οποία λήφθηκαν συνεντεύξεις από 20 άντρες, οι σεξουαλικές υπηρεσίες αγοράζονται κυρίως σε καμπαρέ, μπαρ, ινστιτούτα μασάζ, στους δρόμους, σε κουρεία και σε καφενεία. Άλλοι πιθανοί χώροι αγοράς τέτοιων υπηρεσιών είναι τα πανεπιστήμια, ιστοσελίδες όπου προσφέρονται υπηρεσίες συνοδών, τα διαμερίσματα και γνωστά νυκτερινά κέντρα.

Όπως είπε, ανεξαρτήτως του χώρου οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι λίγο – πολύ οι ίδιες, υπάρχει πάντα ένας μεσάζοντας, ένας ιδιοκτήτης του χώρου ή ένας σωματέμπορος που παίρνουν τα λεφτά και δίνουν πιθανόν ένα μικρό ποσοστό στις γυναίκες.

Η κ. Χριστοδούλου παρέθεσε εξάλλου δηλώσεις των ερωτηθέντων που δείχνουν ότι η αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών θεωρείται ως μια φυσιολογική συμπεριφορά, αφού οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα και εμπορεύματα.

Με βάση έρευνες καθώς και στατιστικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη η εμπορία ατόμων για σεξουαλική εκμετάλλευση επηρεάζει σε ένα ποσοστό 80% γυναίκες και κορίτσια, όπως είπε η κ. Χριστοδούλου.

Μεταξύ άλλων το Ινστιτούτο εισηγείται όπως σταματήσει η δίωξη των γυναικών που βρίσκονται στην πορνεία και να εφαρμοστούν προγράμματα για την έξοδό τους από αυτήν και να τους δοθεί πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, μαθησιακών προγραμμάτων, ψυχολογικής στήριξης, παροχής στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ακόμη εισηγείται να υπάρξει αναζήτηση μέτρων ποινικοποίησης της αγοράς σεξουαλικών υπηρεσιών και τροποποίηση των νόμων κατά της εμπορίας προκειμένου σε αυτούς να καλύπτεται μια ευρύτερη έννοια του όρου «σεξουαλική εκμετάλλευση» ώστε σε αυτήν να περιλαμβάνονται το στριπτίζ, και τα ζωντανά σόου σεξουαλικού περιεχομένου.
http://elladakaikypros.blogspot.com
http://olympia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…