Στημένη προβοκάτσια ...κατά των αγανακτισμένων τα επεισόδια της Τετάρτης

Δεν είναι μόνο η κοινοβουλευτική Αριστερά διχασμένη εμπρός στο πρωτόγνωρο αυτό κίνημα, με τη γνωστή διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, αλλά όπως φαίνεται, είναι και οι αντιεξουσιαστές. Άλλοι τάσσονται υπέρ των «Αγανακτισμένων», θέλοντας να αφήσουν τον «λαό να εκφραστεί» και παρευρισκόμενοι ως άτομα, στα ίδια μπλοκ με τους οπαδούς του ΣΥΝ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.


Άλλοι, στο ίδιο μήκος κύματος με το ΚΚΕ, θεωρούν ότι το κίνημα είναι κατευθυνόμενο και ενοχλούνται από τον πρωτόγονο λαϊκισμό μίας μερίδας του, που είναι και η μεγαλύτερη, τις ελληνικές σημαίες και τα συνθήματα της μικροαστικής πλειονότητας, τα οποία θεωρούν ως «μη πολιτικά» και ιδιοτελή.

Έτσι, την Τετάρτη, μία ημέρα με διαφορετική σημειολογική και πολιτική φόρτιση, ως ημέρα Γενικής Απεργίας, και όχι απλώς «ραντεβού Αγανακτισμένων» φαίνεται ότι επικράτησαν οι πιο φιλοπόλεμοι, ανεβάζοντας το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων στα ύψη.

Ερωτήματα...

Τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν τα πλάνα στα οποία διακρίνονται αστυνομικοί των ΜΑΤ κοντά σε άτομα που συγκεντρώνουν ξύλα και καδρόνια στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν οι πορείες και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της επεσήμανε: «Τα άτομα που απεικονίζονται να μεταφέρουν μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια είναι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε επιχείρηση για τη μεταφορά τους, ως κατασχεμένα αντικείμενα, ύστερα από τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή».

http://www.zougla.gr/