Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να προστατέψετε τα κινητά σας τηλέφωνα από hackers

Πλέον η ευρεία χρήση των κινητών προηγμένης τεχνολογίας, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και συνεχίζει να εισχωρεί με αρκετά γοργούς ρυθμούς. Η τάση αυτή δεν αφορά μόνο τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και άλλες φορητές συσκευές  όπως laptops, netbooks, tablets κ.α., τα οποία φυσικά για να λειτουργήσουν έχουν εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα, συνήθως της Apple, Windows ή Android (Google).
Όπως ήταν φυσικό ευπάθειες εμφανίστηκαν και σε αυτές τις συσκευές, οι οποίες προβλέπεται να αποτελέσουν τον κυρίαρχο στόχο των hackers μέχρι το 2014. Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μας ξενίζει καθώς είναι απόλυτα λογικό οι hackers να επιτίθενται και στις φορητές μας συσκευές, αν αναλογιστεί κανείς το πλήθος των πληροφοριών που ανταλλάσουμε, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 τρόπους για να παραμείνουν οι συσκευές σας ασφαλείς καθώς και τα δεδομένα που διαχειρίζεστε μέσω των συγκεκριμένων συσκευών:
1.    Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείτε είναι πλήρως ενημερωμένο με τις τελευταίες αναβαθμίσεις και σε περίπτωση που δεν είναι ενημερώστε το άμεσα.
2.    Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς. Αυτό συνεπάγεται τη χρήση κωδικών άνω των 8 χαρακτήρων, που θα αποτελούνται από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα ώστε να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν από τους κακόβουλους εισβολείς. Οι κωδικοί που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει επίσης να αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.
3.    Μην επεξεργάζεστε τις ρυθμίσεις ασφάλειας. Οι περισσότεροι περιηγητές στα κινητά τηλέφωνα έχουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφάλειας, οι οποίες είναι αρκετά καλές, σε περίπτωση που δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις θα είναι καλό να μην τις αλλάξετε, γιατί ίσως τα πράγματα γίνουν χειρότερα.
4.    Αποφύγετε τα μη ασφαλή ασύρματα δίκτυα. Σε τέτοιου είδους δίκτυα δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης και είναι εκτεθειμένα στον κάθε χρήστη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα δεδομένα σας να εκτεθούν σε οποιονδήποτε ακόμη και σε έναν κακόβουλο χρήστη.
5.    Όταν πληρώνετε για ασύρματο δίκτυο, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές, θα πρέπει να ελέγχετε εάν απαιτείται κωδικός πρόσβασης μέσω WEP (wired equivalent privacy) και WPA (Wi-Fi protected access), όπου το δεύτερο είναι και πιο ασφαλές.
6.    Τα URL που ξεκινούν με ‘https:’ είναι ασφαλέστερα, αλλά δεν διαθέτουν όλες οι ιστοσελίδες τέτοιου είδους πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβεβαιώνουμε σε κάθε περίπτωση εάν αναγράφεται το “s” στη διεύθυνση, καθώς αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα μας μεταφέρονται μέσω κρυπτογραφημένου καναλιού.
7.    Χρησιμοποιήστε VPN (virtual private network) όταν συνδέεστε σε εταιρικά δίκτυα απομακρυσμένα, καθώς τα δεδομένα σας μεταφέρονται μέσω ενός ξεχωριστού ασφαλούς διαύλου.
8.    Απενεργοποιήστε τα cookies και την απομνημόνευση των κωδικών. Σε περίπτωση που πρέπει να θυμάστε κάποιους κωδικούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα προγράμματα όπως το KeePass, το LastPass, το 1Password και το SplashID.
9.    Προσοχή στις εφαρμογές. Ίσως να σας αρέσουν οι εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα, αλλά για να αποφύγετε τυχόν παραβιάσεις ή κλοπή δεδομένων, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε εργαλεία που ελέγχουν τις εφαρμογές, όπως το TaintDroid.
10.    Βεβαίως ο φόβος της κλοπής δεδομένων δεν σταματάει εδώ. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε προσβολή των δεδομένων σας ακόμη και αν σας έχουν κλέψει τη συσκευή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογή η οποία θα σας δίνει τη δυνατότητα να εισέρχεστε στη συσκευή σας με απομακρυσμένη πρόσβαση και να διαγράφετε τα δεδομένα σας.
Δεν είναι λίγες οι ενέργειες που πρέπει να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας με σκοπό τη διαφύλαξη των αρχείων μας αλλά βέβαια είναι στην κρίση του κάθε χρήστη να αποφασίσει κατά πόσο τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων του.

http://www.secnews.gr/archives/14710

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…