Είναι ο κατάλληλος για τα φορολογικά έσοδα ο κ. Κουσελάς;

Ενώ τα δημόσια έσοδα, παρά το ξεζούμισμα των αδύναμων, παρουσιάζουν δραματική υστέρηση, ο αρμόδιος για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών, κάλεσε στο γραφείο του και επέπληξε προϊστάμενο μεγάλης ΔΟΥ, γιατί έκανε το καθήκον του. Έκανε αυτό που προκάτοχοί του δεν τολμούσαν να κάνουν και «πετούσαν τη μπάλα έξω από το γήπεδο».

Τόλμησε και καταλόγισε φόρους και πρόστιμα σε μεγάλο επιχειρηματία που επί χρόνια το σύστημα τον κάλυπτε και τον καλύπτει.

Δεν πρόκειται δε για μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά για δεκάδες εκατομμύρια και από πάνω πιέζουν να του γίνει και επιστροφή φόρου μερικών ακόμη εκατομμυρίων.
Με ύφος ιταμό ο υφυπουργός, του είπε ότι αυτό δεν είναι δική του δουλειά, αλλά των ανώτατων κλιμακίων. Του πήρε την υπόθεση και την έστειλε για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, να αποφανθεί τάχα αν προκύπτει φόρος.
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ προς τιμήν του, του έδωσε την πρέπουσα απάντηση. Όρθωσε το ανάστημά του και είπε στον πολιτικό του προϊστάμενο, ότι έπραξε το καθήκον του, προασπίζοντας τα συμφέροντα του δημοσίου και αν δεν συμφωνεί να τον παραιτήσει. Διότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τον διευκολύνει.
Είναι δε αποφασισμένος και εκείνος και ο αρμόδιος οικονομικός Επιθεωρητής, αν τους καλέσει ο πρωθυπουργός, να τον ενημερώσουν τόσο για την ευθεία παρέμβαση του υφυπουργού σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, όσο και για το πως λειτουργεί το σύστημα και γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη υστέρηση στα έσοδα.
http://www.kentri.gr/