Απάντηση στη δημοσίευση "Cosmoclama Παρασκευή, Μάρτιος 04, 2011"

"Καταρχήν αγαπητέ μην μπερδέυεις τον ΟΤΕ με την Cosmote, τα επιδόματα στα οποία αναφέρεσε έχουν να κάνουν με τον ΟΤΕ.
Δεν γνωρίζω σε ποιά ν εταιρεία εργάζεσαι, αλλά δεν έχει και σημασία. Αυτή την στιγμή οι άνθρωποι ΚΑΙ στους οποίους οφείλεται το μέγεθος και η κερδοφοριά της Cosmote διώκονται με τονπιο εξεφτελιστικό τρόπο. Και να τα πάρουμε ένα ένα. 
Αναφέρεις :
"“Η εταιρία που δώσαμε τα καλύτερα μας χρόνια μας πετάει στο δρόμο”. Κάναμε υπερωρίες και δεν είχαμε Χριστούγεννα και Πάσχα”. Ωπα ρε παιδιά. Ταινία του Ξανθόπουλου το κάνατε. Δουλεύετε όπως δουλεύουμε όλοι μόνο που εσείς ήσασταν πάντα οι καλοβολεμένοι."

Δεν είναι ταινία του Ξανθόπουλου, όταν τόσα χρόνια πιστεύεις στην εταιρεία και κάνεις οτιδήποτε είναι ανθρωπίνος δυνατό για το συνολικό της καλό αισθάνεσαι το λιγότερο προδομένος απο τέτοιες ενέργειες όπως η μαζική απόλση 120 ανθρώπων, που ακόμη κι αν δεν είσαι εσύ, είναι αυτοί που τόσα χρόνια μοιράζεσαι την εργασιακή σου ζωή σου με κοινούς αγώνες στόχους και κόπο.
Δεν αμφισβήτησε κανείς τον τρόπο που εργάζεσαι ούτε σε κατηγόρησε κανένας για τεμπελιά , όπως και κανέναν άλλο.
Το καλοβολεμένοι δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις γιατί δεν εργάζεσαι στον χώρο και δεν έχεις γνώση του τρόπου και του αριθμού των αξιολογήσεων στις οποίες υποβάλλονται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια. Επίσης δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις απο πρώτο χέρι την ποιότητα και την ποσότητα δουλειάς που βγάζουν οι εργαζόμενη καθώς και τις συνθήκες πίεσης. Αξιολογήσεις που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν ανάλογες σε εταιρείες όπου το δημόσιο έχει μερίδιο των μετοχών. Δεν μιλάμε για ΔΕΚΟ διότι η Cosmote δεν είναι ΔΕΚΟ, όπως ακούμε απο πολλούς χαιρέκακους και μίζερους.

Συνεχίζοντας , αναφέρεις :
"Στη cosmote έπρεπε να έχεις μπάρμπα στη Κορώνη για να μπεις και οι πιο πολλοί παίρνεται τα διπλά και παραπάνω απ όσα δίνουν στη πιάτσα. 37.5 ώρες δουλειάς και μετά αρχίζουν οι πληρωμένες υπερωρίες όταν για όλους μας οι εβδομάδα έχει 50 ώρες και η λέξη υπερωρία είναι λόγος απόλυσης."

Αυτό που ισχύει για μερικούς ελάχιστους, μην το γενικεύεις σε περισσότερους. Όσον αφορά στο μισθολογικό που βλέπεις τοκακό να "παίρνουμε" τ αδιπλάσια απο τους άλλους όταν χάρη στην εργασία μας η εταιρεία παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστισα κέρδη των οποίο μερίδιο απο ρροφάται απο το ελληνικό δημόσιο και χρησιμοποιείται για παροχές τους κράτους τις οποίες απολαμβάνουν όλοι, όπως κι εσύ (όποιες κι αν είναι αυτές, μικρές η μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες).
Το οτι η εβδομάδα σου έχει 50 ώρες το κατήγγειλες ποτέ; Ζήτησες την στήριξη των υπολοίπων εργαζομένων και δεν την είχες ; Δηλαδή αν η εταιρεία σου σε είχε σκλάβο θα έπρεπε να γίνει το ίδιο με όλες τις εταιρείες για  να είσαι ικανοποιημένος ;
Εσύ πρέπει να πιέσεις και να διεκδικήσεις καλύτερες συνθήκες εργασίας κι όχι να κατακρίνεις τους άλλους που τις πέτυχαν είτε με την συνολική προσπάθεια και απόδοσή τους.
Τα περισσότερα τμήματα της εταιρίας λειτουργούν ΟΛΕΣ τις ημέρες του χρόνου και ιδιαίτερα το τμήμα εξυπηρέτησης λειτουργεί 365/24/7. Δεν στο λέω για κανέναν άλλο λόγω απλά για να καταλάβεις οτι οι 50 ώρες την εβδομάδα είναι σχετικές κι οτι οι υπρερωρίες γίνονται οποιοαδήποτε στιγμή χρειαστεί και για οποιοδήποτε λόγο.


Συνεχίζεις σχολιάζοντας : "Επίδομα ζεστάματος αυτοκινήτου! Θα τρελαθούμε! Άκου επίδομα ζεστάματος αυτοκινήτου! Δεν υπάρχουν αυτά. Και τολμάτε να βγαίνετε και να ζητάτε συμπαράσταση? Πόσες φορές απεργήσατε για τους μισθούς που έχουν κόψει σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και για όσους έχουν απολυθεί με ψίχουλα για αποζημίωση? Σε εσάς θα φύγουν 120 και θα πάρουν 30-40 μισθούς! Και ασφάλεια και περίθαλψη και 3 χρόνια πληρωμένα. Εγώ που δουλεύω 50ωρο και αντέχω το κάθε βίτσιο του αφεντικού πως να σας στηρίξω τώρα? Να απεργήσω και να ζητήσω επίδομα ζεστάματος αυτοκινήτου για να σκάσει στα γέλια το δικό μου αφεντικό πριν με κλωτσήσει?

Για άλλη μια φορά δείχνεις οτι κι εσύ είσαι θύμα της λανθασμένης ενημέρωσης που δίνουν τα ΜΜΕ. Το συγκεκριμένο επίδομα αφορά τον ΟΤΕ, που είναι οργανωτικά και λειτουργικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ εταιρεία απο την Cosmote. 
Οι εργαζόμενοι της Cosmote συμμετέχουν σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ και των κλαδικών  συνδικάτων όπως είναι το ΣΕΤΗΠ.
Οπότε για το αν συμπαραστέκονται στον αγώνα των άλλων εργαζομένων άσε να το ξέρουν καλύτερα αυτοί που συμμετέχουν στις απεργίες, τις πορείες κτλ.

Μπορεί για σένα αυτοί οι 120 να είναι ένας αριθμός. Για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικότερο. Είναι φίλοι, συνάδελφοι, συναγωνιστές που χρόνια μοχθούμε μαζί για κοινούς σκοπούς και στόχους.
Κανείς δεν ζήτησε ελεημοσύνη και κανείς τους δεν ζήτησε κάτι παράλογο. 
Αυτήν την στιγμή 120 άνθρωποι χωρίς ξεκάθαρο λόγω θα βρεθούν χωρίς δουλειά, οικογενειάρχες με παιδιά, με δάνεια , με υποχρεώσεις. 
Το θέμα με την Cosmote είναι οτι οικονομικά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα που να δικαιολογεί την απολυση. Αν απολύσει 120 η Cosmote με 650+ εκατομμύρια κέρδη κόσμο οι εταιρείες που έχουν πραγματικό πρόβλημα τι πρέπει να κάνουν να αρχισουν να πουλάνε τους εργαζόμενους σε σκλαβοπάζαρα ;

ΒΑΡΕΘΗΚΑ πια αυτήν την μιζέρια , την κακία, και την μικροπρέπεια του νεοέλληναρα. 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ξυπνήστε, προσπαθήστε να κρατήσετε την κατσίκα σας ζωντανή και μη χαίρεστε κάθε φορά που ψοφάει η κατσίκα του γείτονα.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ και δείτε τον πόλεμο που στήνεται στο σύνολο τωνεργαζομένων.
Όπως βλέπεις οι εργαζόμενοι της Cosmote που αγωνίζονται δεν είναι τα στελέχη με μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μπόνους κτλ κτλ.

Μην πέφτετε στην παγίδα των καναλιών που τα παίρνουν για να δείξουν το θεμα όπως θέλουν, μιας και το πακέτο διαφημίσεων πουέχουν απο την Cosmote συντηρεί ολόκληρες ζώνες τους.

Όλες αυτές τις μέρες γίνεται συνεχώς επικοινωνία με κανάλια , εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ανταποκριση πουθενά ; Νομίζεις οτι είναι τυχαίο ;

Και που βλέπεις στην τελικη το παράλογο στις απαιτήσεις των εργαζομένων ;
Τοδημόσιο εδώ και χρόνια έχει τεράστια έσοδα απο την εταιρεία. Μια εταιρεία πουε δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους, δεν είναι μονοπώλειο, αγωνίζεται απο 1998 σκληρά με τον ανταγωνισμό εντός κι εκτός συνόρων και μόνον θετικά αποτελέσματα φέρει.

Σκέψου λοιπόν καλά γιατί όλοι αυτοί οι γραφικοί βολεμένοι βγαίνουν στο δρόμο και διεκδικούν τα αυτονόητα."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ