"Εριξε πόρτα" στην Εθνική Τράπεζα η Αlpha Βank

Ένα ακόμη ηχηρό όχι στην νέα πρόταση συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας είπε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, περιπλέκοντας τα πράγματα στον τραπεζικό τομέα και «αδειάζοντας» χιλιάδες επενδυτές που έσπευσαν να τοποθετηθούν μέσω Χρηματιστηρίου.

Απέρριψε, και μάλιστα όμοφωνα, το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank την πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε η Εθνική Τράπεζα «λαμβάνοντας υπόψη», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA».

Πάντως οι επαφές των δύο τραπεζικών Ομίλων θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα καθώς κύκλοι της Εθνικής εμφανιζονται τώρα διατεθειμένοι να συζητήσουν κάποια σημεία της αρχικής πρότασης, αλλά εκ των προτέρων τη θεωρούν «πλούσια» για τους μετόχους της Alpha Bank. Ο μέτοχος της Alpha Bank με την πρόταση αυτή αυξάνει την περιουσία του κατά 50-60%, πρόκειται για μια προσφορά που δεν έχει προηγούμενο ούτε σε επιθετικές εξαγορές, αναφέρουν οι κύκλοι της Εθνικής.
http://www.zougla.gr