Η αθηναία βασίλισσα του Ιντερνετ

Διαβάστε ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για την εξέλιξη της blogger με Ελληνική καταγωγή. Βέβαια αυτά στην Αμερική εκεί που το παιχνίδι με το interneτ και το e-Επιχειρείν παίζεται αλλιώς και οχι με πολιτικάντικους , παρακρατικούς και σκοταδιστικούς μηχανισμούς σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητες στο internet

http://www.tanea.gr/Την κατηγόρησαν για λογοκλοπή. Λοιδόρησαν τις προσπάθειές της για κοινωνική ανέλιξη. Κατέκριναν τις πολιτικέςτης µεταµορφώσεις. Τώρα ασχολούνται ξανά µαζί της. Η Αριάνα Στασινοπούλου - Χάφινγκτον είναι η πιο διάσηµη µπλόγκερ. Μια γυναίκα που ανήκε παντού και πουθενά. Ηταν µια είδηση που ταξίδεψε σε όλον τον κόσµο. Ο χρεωµένος µιντιακός κολοσσός AOL αγόρασε στις αρχές της εβδοµάδας έναντι 315 εκατοµµυρίων δολαρίων την ιστοσελίδα Huffington Post.
Μια επιχειρηµατική κίνηση που δηµιούργησε νέα δεδοµένα και ανταγωνισµό στα χωράφια της διαδικτυακής ενηµέρωσης. Πάράδόςιάκά Μέςά, από τους «New York Times» έως την «El Pais», αφιέρωσαν σελίδες και αναλύσεις για έναζήτηµα που αφοράπρωτίστως τις επαγγελµατικές ισορροπίες στον δικό τουςκλάδο. Η δηµοσιογραφική οµφαλοσκόπηση όµωςεξελίχτηκεσε σκιαγράφηση ενόςπροφίλ: της δηµιουργού του µπλογκ Αριάνας Στασινοπούλου - Χάφινγκτον. Της γυναίκας που κέρδισε εκατοµµύρια αναγνώστες παντρεύοντας το ιδιωτικό µε το δηµόσιο, την είδηση µε το σχόλιο, το λαϊκό µε το σοβαροφανές.

Μέχρι πρότινος,ο µπλόγκερ θεωρούνταν µια µοναχική φωνή στο ∆ιαδίκτυο, ένας απλός πολίτης ανάµεσα σταεκατοµµύριαπου αµφισβητούν ή προκαλούν µε τις γνώµες τους τη «σοφία» των παραδοσιακών µέσων ενηµέρωσης. Η Χάφινγκτον όµως δηµιούργησε µια ηλεκτρονική στέγη για τις γνώµες δεκάδων µπλόγκερ – σχεδόν όλοι τους διάσηµοι – σε µια ιστοσελίδα που θύµιζε κάτιαπό τακοσµικά της πάρτι στην Αµερική.

ένά άρθρό των «Los Angeles Times»την περιέγραψ εωςο«σερ Εντµουντ Χίλαρι της κοινωνικήςαναρρίχησης ».(ΟΧίλαρι ήταν ο πρώτοςορειβάτης που ανέβηκε στην κορυφή του Εβερεστ). Ωστόσο, στα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα η Αριάνα Στασινοπούλου ήταν ένα ντροπαλό κορίτσι που προτιµούσε ναδιαβάζει στο σπίτι της στην οδό Μουρούζη, παρά να παίζει στη γειτονιά.

Η µητέρα της Ελλη ήταν πάντα στο πλευρό της. ∆εν είχε τελειώσει το σχολείο αλλάείχε µάθειµόνη της πέντε ξένες γλώσσες. Είχε χωρίσει τον άπιστο άντρα της Κωνσταντίνο Στασινόπουλο,έπειτα απόπαρότρυνση της 11χρονης τότε Αριάνας. Επεισε την κόρη της να σπουδάσει στο Κέµπριτζ και πούλησε τα κοσµήµατά τηςκαι τα οικογενειακά χαλιά για να καλύψει τα δίδακτρα. Αργότερα την ακολούθησε στα βήµατά της στην Αµερική. Επιφανείς Νεοϋορκέζοι τη θυµούνται στα πάρτι της κόρης της να κυκλοφορεί ξυπόλυτη καπνίζοντας πούρο.

Η Αριάνα γνώρισε την επιτυχία νέα. Στα 22 της έγραψετο πρώτοτης επιτυχηµένοβιβλίο, ένα εγχειρίδιο κατάτης ευνουχιστικής λογικής του φεµινισµού πουκαλούσε τις γυναίκεςνα µην απορρίπτουν τη µητρότητα. Ο τίτλος ήταν «Η θηλυκή γυναίκα».Το 1980 η βιογραφία της Μαρίας Κάλλας – το τρίτο της βιβλίο – τής άνοιξε τιςπόρτες στους κοσµικούς κύκλους της Αµερικής. Την κατηγόρησαν για λογοκλοπή καιτελικά η υπόθεση έληξε εκτός δικαστηρίων, µε χρηµατικό συµβιβασµό ανάµεσα στην Αριάνα και τον συγγραφέαΤζέραλντ Φιτζέραλντ.

Στην Αµερική η Χάφινγκτον έζησε πολλές ζωές.Και κατάφερνε σχεδόν πάντανα µονοπωλεί το ενδιαφέρον τωνΜΜΕ. Από τις ερωτικές της σχέσεις µέχρι και τη φιλία της µε τον ιδρυτή µιας αίρεσης, τον Τζον Ρότζερ – πρώην καθηγητή γυµνασίου που όταν ξύπνησε από κώµα πίστευε ότι είναι ο απεσταλµένος του Θεού στη Γη.

Το 1986παντρεύτηκετον Μάικλ Χάφινγκτον, γιο ενός πλούσιου τεξανού πετρελαιά και αργότερα µέλος του Κογκρέσου µε τους Ρεπουµπλικανούς.

Ηταν ο δεύτερος µεγάλοςέρωτάς της, όπως είχε πει, µετά τον άγγλο δηµοσιογράφοΜπερνάρντΛιβάιν. Μαζί του απέκτησε δύο κόρες. Το 1997 όµως ο Χάφινγκτον αποκάλυψε δηµόσια ότι είναι αµφιφυλόφιλος. Είχε δηλώσει πως το είχε εκµυστηρευτεί στην Αριάνα πριν ακόµα παντρευτούν. Ηίδια όµως αρνούνταν ότι το γνώριζε.

Το ζευγάρι χώρισε καιη Αριάνα άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο. Από τους συντηρητικούς πέρασε στους φιλελεύθερους. Αντικατέστησε το πολυτελές τηςτζιπ µε ένα υβριδικό αυτοκίνητοκαι πρωτοστάτησε σε οικολογική εκστρατεία.Επόµενο βήµα ήταν η δηµιουργίατου µπλογκ το 2005, χωρίς να επενδύσει δολάριο απότον προσωπικό της λογαριασµό.