Εκοψαν τα ποτά και τα ξενύχτια ...και γύρισαν στα σπίτια!

Ξεχάστε το σουξέ, "τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια" ! Οι Έλληνες αν δεν τα έκοψαν τελείως τα περιόρισαν και μαζεύτηκαν στα σπίτια
ΚΑΤΑ 27,6% μείωσαν οι Έλληνες τα έξοδά τους για ψυχαγωγία την τελευταία διετία. Με πιο απλά λόγια, ενώ το 2008 ξόδευαν κατά μέσο όρο 76 ευρώ την εβδομάδα σε διαφόρων ειδών εξόδους (μπαρ, εστιατόρια, σινεμά κ.ά.), το 2010 η αντίστοιχη δαπάνη έπεσε στα 55 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Focus Bari.

Στην πραγματικότητα η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που περιέγραφαν τα δύο τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες του χώρου της ψυχαγωγίας (ιδιαίτερα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης) και δίνει «τάξη μεγέθους» σε αυτό που παρατηρούν όλοι όσοι κυκλοφορούν έξω: Ο κόσμος βγαίνει λιγότερο και ξοδεύει λιγότερο. Η έρευνα επιβεβαιώνει και κάτι ακόμα, ότι οι Ελληνες έβλεπαν την κρίση να έρχεται και είχαν κόψει τις πολλές διασκεδάσεις πριν καλά καλά νιώσουν τις επιπτώσεις από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη συνέχεια λόγω μνημονίου. Γι' αυτό, όπως φαίνεται και στο σχετικό πίνακα, η μεγαλύτερη πτώση στη μέση εβδομαδιαία δαπάνη παρατηρείται από το 2008 προς το 2009 (από τα 76 ευρώ στα 59 ευρώ).
Τη χρονιά που πέρασε η κατάσταση απλά επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η μέση δαπάνη ανά εβδομάδα να διαμορφώνεται στα 55 ευρώ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ξοδεύει έως 40 ευρώ την εβδομάδα, καθώς και ότι αυξήθηκε πέρυσι στο 34% το ποσοστό εκείνων που ξοδεύουν έως 20 ευρώ την εβδομάδα για «έξω» από 21% το 2008.
http://www.enet.gr/