O ΣΔΟΕ , ο γάμος στο Παρίσι , η offshore και η "αλήτικη σκευωρία"

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής
Το πιθανό ενδεχόμενο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ως κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τώρα ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν διακατέχεται από την αγωνία μήπως το Μέγαρο Μαξίμου τον «αδειάσει». Οι κατηγορίες άλλωστε οι οποίες ερευνώνται από το ΣΔΟΕ- ο ίδιος παραδέχεται ότι εκλήθη για εξηγήσεις πριν από τα Χριστούγεννα- είναι παράβαση φορολογικού κώδικα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η αγωνία του πρώην υπουργού προφανώς να είναι δικαιολογημένη, γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα δώσει το «πράσινο φως». Για πρώτη φορά λύνει τη σιωπή του για το επίμαχο θέμα των περιουσιακών στοιχείων του και επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το πού βρήκε τα λεφτά για το σπίτι στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου, αλλά και για τις offshore εταιρείες. «Δεν μετανιώνω για τον γάμο μου στο Παρίσι» έλεγε σε συνεργάτες του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Τσοχατζόπουλος. ...

Το ΣΔΟΕ έκανε τους τελευταίους μήνες «φύλλο και φτερό»όλη την περιουσία του: «Πήγα εγώ προσωπικά στοΣΔΟΕ για να δώσω εξηγήσεις, κάλεσαν εκεί και τη Βίκυ, τη γυναίκα μου,ήρθαν και πήραν κατάθεση και από τη λογίστριά μου,την κυρία Φρόσω Λαμπροπούλου,έκαναν διάφορους ελέγχους,και τώρα περιμένω να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι έρευνες.Μετά ξέρω τι πρόκειται να κάνω» λέει, υπονοώντας ότι δεν πρόκειται να μείνει απαθής. Εσπευσε όμως να συμπληρώσει: «Επαθα από όλη αυτή την ιστορίακαι τις συκοφαντίες εναντίον μου μεγάλη ζημιά. Αυτή τη στιγμή είμαι όμηρος μιας αλήτικης σκευωρίας.Αλλά ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει».


Παντρεύτηκε στον Αγιο Στέφανο στο Παρίσι, ο κουμπάρος του είναι Γάλλος. Είχε καλεσμένους μόνο 18 άτομα. Είναι τόσο συνηθισμένο και απλό πράγμα αυτό, έλεγαν οι συνεργάτες του. Και όταν ρωτούσαν για τη δεξίωση που παρέθεσε στο υπερπολυτελές «George V», της αλυσίδας ξενοδοχείων «Four Seasons», έλεγε ότι δεν υπήρξε καμιά δεξίωση. Στο ξενοδοχείο αυτό έμεινε επειδή είναι κοντά στον Αγιο Στέφανο. Και μετά προσκάλεσε τους 18 φίλους του και τη φρουρά του με τις γυναίκες τους για δείπνο. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παραμονή του στο «George V» είπε ότι έμεινε σε ένα απλό δωμάτιο που δεν ήταν ούτε ούτε σουίτα ούτε τίποτα. Και εξηγούσε ότι το δωμάτιο είναι περίπου σαν αυτά που έχει η «Μεγάλη Βρεταννία». Πληρώνεις βεβαίως κάτι παραπάνω, έλεγαν φίλοι του, αλλά αξίζει τον κόπο σε ειδικές περιπτώσεις.

Ορισμένα σοβαρά «κενά» που υπάρχουν για την αγορά του διαμερίσματος στην οδό Διον. Αρεοπαγίτου ο κ. Τσοχατζόπουλος επιχειρεί να τα δικαιολογήσει. Από ποιον, για παράδειγμα, αγόρασε το διαμέρισμα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγόρασε από μια offshore εταιρεία. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ένας από τους παλαιούς ιδιοκτήτες ήταν και η offshore εταιρεία Τorcaso Ιnvestments LΤD, η οποία έχει αναμειχθεί με το σκάνδαλο Βατοπαιδίου. Οπως τεράστιο κενό παραμένει το ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου 3842, ΦΕΚ Α 58/23.4.2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», ο οποίος ανάμεσα στα άλλα πολλαπλασίαζε τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες, αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα.