Ενα "λαμόγιο" και 11 πλημμελείς και αμελείς υπουργοί για το σκάνδαλο των 2 δις ευρώ

Πόρισμα Κοροϊδία για το σκάνδαλο των 2 δις
Στην έκθεση του πορίσματος γίνεται λόγος για ύπαρξη οργανωμένου εγκλήματος
- 7 πρών υπουργοί της Ν.Δ. και 5 πρώην του ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο του πορίσματος
- Μικρές οι ευθύνες που καταλογίζονται σε σχέση με την πραγματική ζημιά του δημοσίου



Κατατέθηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens στον πρόεδρο της Βουλής,, στο οποίο η Επιτροπή έχει καταλήξει σε 17 ομόφωνες πορισματικές αναφορές όπου μεταξύ άλλων καταγράφονται η ύπαρξη ενός οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ολιγωρία των δικαστικών αρχών και η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο η οποία είναι της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βαλυράκης αναφέρει ότι ερευνήθηκε το διάστημα 1999 έως 2009 με στόχο να διερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, από το πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens που κατατέθηκε δεν βρέθηκε κανείς πλην του πρώην υπουργού, κ. Μαντέλη που να έχει πάρει τα μαύρα χρήματα της Siemens.

Μία ζημιά δηλαδή δισεκατομμυρίων ευρώ που η Ελλάδα στην παρούσα φάση τα έχει απόλυτη ανάγκη αλλά οι υπαίτιοι ακόμα δεν έχουν βρεθεί παρά την πολύμηνη έρευνα της επιτροπής της Siemens.

Το πόρισμα ζητά τη περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών 12 πολιτικών προσώπων από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ κκ. Γ. Αλογοσκούφη, Μ. Λιάπη, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκη, Πρ. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη, καθώς και οι «πράσινοι» κκ. Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.
http://www.newsit.gr/