Συνελήφθη στο Λονδίνο ο Τζούλιαν Ασάντζ

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ συνελήφθη στη Βρετανία κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε στη Σουηδία, ανακοίνωσε η Μητροπολητική Αστυνομία του Λονδίνου.Η Σουηδία εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 39χρονου Αυστραλού καθώς ζητείται για ανάκριση ως ύποπτος για σεξουαλικά εγκλήματα συμπεριλαμβανομένου βιασμού, τα οποία ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, ο Ασάντζ συνελήφθη στις 9.30 πμ τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας) όταν παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο εντός της ημέρας.
«Αντιμετωπίζει ενώπιον των σουηδικών αρχών μία κατηγορία για παράνομο εξαναγκασμό, δύο κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και μία κατηγορία για βιασμό, για πράξεις του τον Αύγουστο του 2010», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ιστότοπου δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ακόμα και μετά τη σύλληψη του ιδρυτή του.
«Το WikiLeaks λειτουργεί. Συνεχίζουμε σύμφωνα με το προϋπάρχον σχέδιο. Οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τον Τζούλιαν Ασάντζ δεν θα αλλάξει τα σχέδια που έχουμε όσον αφορά τις δημοσιοποιήσεις σήμερα και τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η Κριστίν Χράφνσον, προσθέτοντας ότι ο ιστότοπος θα λειτουργεί με τη βοήθεια ομάδας που εργάζεται στο Λονδίνο και σε άλλες τοποθεσίες.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1906695