ΤΗΕ INSIDER: 2010 - Όταν ο κόσμος άλλαξε (Μέρος Α)

Τριάντα γεγονότα από τον κόσμο και την Ελλάδα που σηματοδότησαν την χρονιά που πέρασε. Οι συντάκτες του INSIDER (μετά από πολύ συζήτηση και ουκ ολίγες διαφωνίες) κατέληξαν στο Τop 30 των ειδήσεων του 2010.

12 Ιανουαρίου - Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την Αϊτή. Ο αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται στις 230.000.



27 Ιανουαρίου - Ο Στιβ Τζομπς παρουσιάζει στο Σαν Φρανσίσκο το iPad της Apple , ένας υπολογιστής-ταμπλέτα.

27 Φεβρουαρίου - Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη Χιλή, με το επίκεντρο κοντά στην πόλη Κονσεπσιόν. Εκδίδεται προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ωκεανό, στο Περού και στη Χιλή.Ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 521.

21 Μαρτίου - Εκρήγνυται το ηφαίστειο Eyjafjallajökull στην Ισλανδία. Για πολλές εβδομάδες μετά την έκρηξη, η Ευρώπη κατακλύζεται από σύνεφο στάχτης που προκαλεί χάος στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

29 Μαρτίου - Σε βομβιστικές επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στους σταθμούς Λουμπιάνκα και Παρκ Κουλτούρι του μετρό της Μόσχας σκοτώνονται τουλάχιστον 40 άνθρωποι

10 Απριλίου - Αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι από την Βαρσοβία στο Σμόλενσκ συντρίβεται λίγο πριν από την προσγείωσή του. Σκοτώνονται και οι 96 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου Κατσίνσκι, της συζύγου του Μαρίας, του προέδρου της πολωνικής κεντρικής τράπεζας Σλαβομίρ Σκέρζιπεκ, του υφυπουργού εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ, και άλλων αξιωματούχων.

23 Απριλίου- Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε διάγγελμα του στον ελληνικό λαό από το Καστελόριζο ανακοινώνει ότι η Ελλάδα προσφεύγει στο ΔΝΤ και την ΕΕ για να αποφύγει την πτώχευση

5 Μαίου - Τρεις άνθρωποι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) χάνουν την ζωή τους, ύστερα από επίθεση με μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin-Εγνατίας, μετά το τέλος της πορείας της Αθήνας κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
http://www.theinsider.gr/