Κοινωνικά δίκτυα και ασφάλεια

Ποιος θα φανταζόταν πριν από 5 χρόνια όταν οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονταν ακόμη εν τη γενέσει, ότι θα ρίζωναν τόσο βαθιά στην καθημερινότητα μας, επηρεάζοντας  τόσο τις προσωπικές μας σχέσεις όσο τον τρόπο που κινούμαστε και εργαζόμαστε.

Οι χρήστες πλέον στέλνουν περισσότερα μηνύματα μέσω Facebook παρά μέσω Gmail και Hotmail! Επιπλέον οι χρήστες του FarmVille σπαταλούν καθημερινά 68 λεπτά από την καθημερινή τους εργασία παίζοντας το δημοφιλές αυτό παιχνίδι του Facebook.

Για το τμήμα marketing κάθε εταιρείας τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μια απίστευτη ευκαιρία προβολής και διαφήμισης αλλά προσθέτουν ακόμη έναν βραχνά στο παιχνίδι της ανταγωνιστικότητας.

Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει σε κάθε περίπτωση είναι η προστασία των χρηστών από επιθέσεις phishing. Λόγω τις μαζικότητας των κοινωνικών δικτύων αναμενόμενο είναι τα social networks να αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τους hackers, θέτοντας σε κίνδυνο ανυποψίαστους χρήστες.

Θα πρέπει οι χρήστες να είναι αρκετά προσεκτικοί όσον αφορά pop-ups, εφαρμογές και παιχνίδια από άγνωστες και μερικές φορές από γνωστές πηγές. Δεν συζητάμε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εισάγουν αυστηρότατες πολιτικές για τη διασφάλιση του εταιρικού δικτύου. Φανταστείτε το εύρος της  ζημιάς που μπορεί να προκληθεί σε μια δικτυακή υποδομή από ιό που θα κολλήσει ένας χρήστης επειδή κατέβασε κάποιο παιχνίδι για το Facebook.


http://www.secnews.gr/archives/7280