Η μαφία των πλειστηριασμών Hταν όλοι εκεί !

Δικηγόροι, εφοριακοί, συμβολαιογράφοι, μπράβοι, ενδεχομένως και δικαστές, φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα σύμφωνα με το ΒΗΜΑ Χαρακτηρηρικά σημεία του ρεπορτάζ αναφέρονται στο μηχανικό, τους εφέτες, τους δικηγόρους και το ΣΔΟΕ ,το πρώτο, «ιερό», παραδικαστικό , ακόμα και σε καταθέσεις που εμπλέκουν πολιτικούς, δημάρχους και συνδικαλιστές
Μπροστά στην πρωτοφανή δράση ενός μεγάλου κυκλώματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον 20 δικηγόρων, εφοριακών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, μπράβων της νύχτας, ενδεχομένως δικαστών, ως και... ντετέκτιβ, βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας, ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 με τη συνδρομή του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ.



Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος προχώρησε τις τελευταίες τρεις ημέρες στην επιχείρηση υπό την κωδική ονομασία «ΑΤΙΣ», σε 16 κατ΄ οίκον ελέγχους σε Αθήνα και Πειραιά, κατά τους οποίους κατέσχεσε χιλιάδες έγγραφα και καταγραφές από ψηφιακούς δίσκους για τη δράση της σπείρας. Από το 1997 ως σήμερα το κύκλωμα φέρεται να συνέστησε 158 εταιρείες-μαϊμού για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων και εμπόριο χρυσού, παραπλανώντας παράλληλα εκατοντάδες ιδιώτες από τους οποίους υφάρπαζε ακίνητα, ή τεράστια ποσά, με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσε σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν οι πολίτες την κατάσχεση των σπιτιών τους.

Ο τζίρος του κυκλώματος πιθανόν ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ και η δράση του επεκτείνεται από το Κολωνάκι ως τη Μύκονο και από την Κηφισιά ως τη Ζάκυνθο. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες μνημονεύονται τα ονόματα δύο πολιτικών και δύο εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που φέρεται να έχουν χρηματοδοτηθεί από το κύκλωμα προκειμένου να διευκολύνουν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων σε εκκρεμείς υποθέσεις τους! Επίσης κύριο ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έχουν υποψήφιοι βουλευτές και συνδικαλιστές με τακτική τηλεοπτική παρουσία, οι οποίοι σύμφωνα με καταθέσεις λειτουργούσαν ως «κράχτες» για την προσέλκυση πολιτών στο δίκτυο της απάτης.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στη σπείρα ύστερα από μηνυτήριες αναφορές νομικών υπηρεσιών τραπεζών το προηγούμενο φθινόπωρο, αλλά και έπειτα από αναλυτική κατάθεση δικηγόρου αρχικά στο... Λιμενικό Σώμα! Ηδη πάντως 12 άνθρωποι που είχαν άμεση σχέση με τη δράση του κυκλώματος έχουν καταθέσει και βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία. Την έρευνα παρακολουθούν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες και ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων τις επόμενες ημέρες.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=317295&dt=28/09/2010