Νεκρός Code breaker που συνδέεται με υπόθεση της NSA…

Ένας από τους κορυφαίους code breakers της Βρετανίας, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του. Σύμφωνα με βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο εργαζόταν για την εθνική υπηρεσία πληροφοριών και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με σκοπό την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που βοηθούσαν στην ενοχοποίηση βομβιστών στην Μεγάλη Βρετανία.



Ο Gareth Williams 31 ετών πραγματοποιούσε επανηλειμένα ταξίδια στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί σε συναντήσεις με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών καθώς επίσης και με άλλες βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ήταν ειδικός στην υποκλοπή και εξέταση ηλεκτρονικών επικοινωνιών που περνούσαν μεταξύ ενός μέλους της al Qaeda στο Πακιστάν και τριών άλλων συνδέσμων οι οποίοι είχαν καταδικαστεί τον περασμένο χρόνο για απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε αερογραμμές.

Ο Williams, περιγράφεται από εκείνους που τον ήξεραν ως «μαθηματική ιδιοφυΐα». Είχε εργαστεί στο παρελθόν στο κυβερνητικό αρχηγείο επικοινωνιών βοηθώντας να σπάσει το μυστικό κώδικα επικοινωνίας των Taliban. Λίγο πριν συμπληρώσει ένα χρόνο συνεργασίας με την MI6 (μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Μεγάλης Βρετάνιας) βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια σακούλα στην μπανιερά του. Οι αρχές αναφέρουν ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον μια εβδομάδα. Στο σπίτι του βρεθήκαν τα κινητά του τηλέφωνα με τις κάρτες SIM έκτος και επάνω στο τραπέζι ενώ δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης του διαμερίσματός του.
http://www.secnews.gr/