8 σημαντικά πρόσθετα του Firefox για την προστασία της ιδιωτικότητας


Πριν λίγες ημέρες αναγνώστης του SecNews δημοσίευσε άρθρο περί ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο. Παρόλο που δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τον «ιστό της αράχνης» και να διαφυλάξουμε τελείως τις προσωπικές πληροφορίες μας, μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.
Η μεγαλύτερη απειλή για την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο είναι τα λεγόμενα «cookies», που αποστέλλονται από site που επισκεπτόμαστε με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών επισκεψιμότητας, αναζητήσεων που κάνουμε και γενικότερα των συνηθειών μας κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο διαδίκτυο.



Το αποτέλεσμα από τη συλλογή των πληροφοριών αυτών είναι η δημιουργία ενός προφίλ χρήστη, ο οποίος το λιγότερο που μπορεί να πάθει είναι να του αποσταλούν στοχευμένες διαφημίσεις. Για την χειρότερη περίπτωση πιστεύω ότι οι περισσότεροι γνωρίζετε πλέον τους κινδύνους.
Επιπλέον περισσότερες απειλές προέρχονται από πληροφορίες<…>
σε αρχεία που αποθηκεύονται στο σκληρό σας δίσκο σχετικά με το ιστορικό πλοήγησης, στοιχεία εισόδου σε λογαριασμούς, προσωρινά αποθηκευμένες σελίδες και άλλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον που έχει φυσική πρόσβαση στον υπολογιστή σας ή από απομακρυσμένη πρόσβαση, όταν κάποιος έχει εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στο PC σας.
Το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί καθώς οι επιτιθέμενοι συνήθως θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να παραβιάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, για online αγορές, για επισκέψεις σε ταπεινωτικά sites κλπ.
Οι περισσότεροι περιηγητές σήμερα προσφέρουν επιλογές για την προστασία της ιδιωτικότητας, αλλά ποτέ κανένας περιηγητής δεν απομακρύνει κάθε «αποτύπωμά» σας στο διαδίκτυο.
Όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Stanford και Carnegie Mellon όσον αφορά την ασφάλεια πλοήγησης, ο Firefox διαθέτει τα περισσότερα πρόσθετα για τη «δουλειά» αυτή. Παραμείνετε συντονισμένοι με το SecNews – Σύντομα αναλυτικά η περιγραφή και για τα 8 πρόσθετα.
Μπορείτε επίσης να δείτε εδώ τα 10 πρόσθετα του Firefox για επιχειρήσεις.
http://www.secnews.gr/archives/3114

http://www.secnews.gr/archives/3118

http://www.secnews.gr/archives/3135