Kαυτό διήμερο στην Ελλάδα ...Στο κόκκινο ο υδράργυρος στην Κύπρο

Καλό καιρό σε όλη τη χώρα, με άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 22 ως 34 στη Δυτική Ελλάδα, 26 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί στο Αιγαίο και μέτριοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο.
Ο καιρός στην Αττική θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και μέτριοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στο Ν. Ευβοϊκό.
Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.
Για αύριο Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θα συνεχιστεί η άνοδος της θερμοκρασίας.
 Στη Κύπρο
Συνθήκες καύσωνα επικρατούν και σήμερα στην Κύπρο, για τρίτη συνεχή ημέρα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στη Λευκωσία - τέσσερεις εως πέντε βαθμούς πάνω από την κανονική. Ιδιαίτερα ψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στα παράλια και στα ορεινά.
Με βάση τις προβλέψεις αυτές, το Υπουργείο Εργασίας, θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει κατά πόσον θα εκδώσει απαγορευτικό διάταγμα για διεξαγωγή εργασιών σε ανοικτούς χώρους.
Από μεθαύριο αναμένεται ότι θα αρχίσει σταδιακά πτώση της θερμοκρασίας.
Πηγή για Κυπρο http://filoksenos.blogspot.com/