Eξαιρούν τις πίστες με τα μπουζούκια ...απο την καπνοαπαγόρευση

http://news247.gr/
Tην 1 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα καταβάλλει μία δεύτερη προσπάθεια να κόψει το τσιγάρο. Με το νέο νόμο μάλιστα, "η ολική απαγόρευση καπνίσματος θα εφαρμοστεί καλύτερα", δήλωσε σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν παραθυράκια, προκειμένου να ξεγλιστράει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης καταστήματος.



Στη συνέντευξη, η υπουργός υπογράμμισε την ισχυρή παρουσία ελεγκτικών μηχανισμών που θα παρακολουθούν στενά την τήρηση του νόμου, ενώ στην προσπάθεια θα συμμετέχουν επόπτες δημόσιας υγείας, η δημοτική αστυνομία, ακόμα και το λιμενικό.

Επισήμανε μάλιστα πως τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση, όπου θα δοθούν οι οδηγίες και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του μέτρου.

Στο απυρόβλητο οι ιδιοκτήτες μεγάλων κέντρων

Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις από πλευράς υπουργείου Υγείας, ένα μεγάλο παράθυρο στο νόμο παραμένει ανοιχτό για τα νυχτερινά κέντρα.

Οι ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών μπορούν να ετοιμάζουν αμέριμνοι τα προγράμματα της επόμενης σεζόν, καθώς από την 1/9 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ωστόσο από το νόμο εκπίπτουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκτασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική, τα οποία παίρνουν παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου του 2011.