Και επιχείρηση προσηλυτισμού ...απο το Βατοπέδι!

«Κύκλωμα» για τον προσηλυτισμό νέων ανθρώπων στο μοναχισμό δρα στην Θεσσαλονίκη όπως καταγγέλουν μητέρες παιδιών από την Κύπρο.

Μέλη του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Μοναχών δήλωσαν στον ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ» ότι το «κύκλωμα» καθοδηγείται από τη Μονή Βατοπεδίου, με εκπρόσωπο στην Κύπρο συγκεκριμένο μητροπολίτη.



Δύο Κύπριες μητέρες ανάφεραν ότι ενώ σε όλα τα μοναστήρια της Κύπρου υπάρχουν λίγοι νέοι μοναχοί, στα μοναστήρια του Μαχαιρά και Αγίου Ηρακλειδίου παρατηρείται υπερβολικός αριθμός μοναχών που προέρχονται κυρίως από πανεπιστήμια.

Υποστήριξαν ότι στα παιδιά «γίνεται πλύση εγκεφάλου, μεταδίδοντας τους το μήνυμα ότι μπορούν να γίνουν άγιοι».

Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι πίσω από αυτές τις υποθέσεις κρύβονται «μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», ενώ κατά τη διάρκεια του προσηλυτισμού απαγορεύουν στα παιδιά να λένε στους γονείς τους τι λένε με τους προσηλυτιστές.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης από την Αθήνα, επιβεβαίωσε, μετά από έρευνα που είπε ότι έκανε, ότι η «καρδιά» του όλου συστήματος βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου και δεν έχει καμία σχέση με το ευαγγέλιο και το χριστιανισμό.
http://www.newsit.gr/