Απ' τα χέρια της μαφίας

http://news247.gr/
Στα 18 δισ. ευρώ ετησίως ανέρχεται για την ιταλική οικονομία το κόστος των πλαστών προϊόντων, ενώ η καταπολέμηση του φαινομένου αυτού θα μπορούσε να συμβάλλει στη δημιουργία 130.000 νέων θέσεων εργασίας, υποστήριξε η πρόεδρος του Συλλόγου Βιομηχάνων της Ιταλίας Έμμα Μαρτσεγκάλια.
"Τα πλαστά προϊόντα κοστίζουν 18 δισ.ευρώ ετησίως και στερούν από την εφορία έσοδα 5 δισ.ευρώ". Η καταπολέμηση του φαινομένου «θα μπορούσε να δημιουργήσει 130.000 θέσεις εργασίας, τόνισε η πρόεδρος της Κονφιντούστρια σε εκδήλωση εναντίον των πλαστών προϊόντων στη Ρώμη.
Καθώς η Ιταλία είναι η κατεξοχήν πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη από την παραγωγή πλαστών προϊόντων, η επικεφαλής των εργοδοτών κάλεσε "για μεγαλύτερη δράση" στον τομέα της πληροφόρησης και της πάταξης του φαινομένου.

Αναφερόμενη στη δράση της Κονφιντούστρια κατά της μάφιας των πλαστών, η Μαρτσεγκάλια ανακοίνωσε πως το συνδικάτο των εργοδοτών πρόκειται να δημοσιεύσει έναν δεοντολογικό κώδικα κατά των πλαστών προϊόντων και τόνισε πως όσες εταιρείες δεν τον αποδεχθούν θα αποκλεισθούν από την ένωση.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αντρέα Ρόνκι έκανε από την πλευρά του «έκκληση στο αίσθημα υπευθυνότητας όλων των πολιτών», διότι η αγορά ενός πλαστού προϊόντος ισοδυναμεί με «δωρεά προς το οργανωμένο έγκλημα, την Καμόρα, τη Μάφια, την (καλαβρέζικη) ‘Ντράγκετα".
Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση της Καταπολέμησης των Πλαστών Προϊόντων, ο «τζίρος» της αγοράς των πλαστών στην Ιταλία ανέρχεται σε 7 δισ.ευρώ ευρώ. Το 2009, η αξία των κατασχεθέντων πλαστών προϊόντων ανήλθε στο 1,15 δισ. ευρώ, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος εν σχέσει προς το 2008 (690 εκατ. ευρώ)