Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Φ.Π.Α.

του δικηγόρου, Δημήτρη Καραμήτσα,
Αντιπροέδρου του Ν.ΙΝΚΑ

- Αντισυνταγματικές, αντικοινωνικές, καταστροφικές και αντιανθρώπινες οι αυξήσεις του Φ.Π.Α., παράλληλα με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

- Οι ενώσεις καταναλωτών θα προασπίσουν στην Δικαιοσύνη την βάναυσα θιγόμενη αξία του ανθρώπου.

1. Εφαρμόζονται από σήμερα οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α., αλλά και η επιβολή Φ.Π.Α. σε μία σειρά υπηρεσιών.
Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών αποτελεί ένα ακόμα βήμα της ακολουθούμενης εγκληματικής εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας πολιτικής των κυβερνήσεων, αυτής και της προηγούμενης, καθώς ουσιαστικά ακολουθείται η ίδια πολιτική.

Ο Ελληνας πολίτης, αυτονόητα καταναλωτής αγαθών και υπηρεσιών, καλείται και πάλι να πληρώσει τις επιλογές των πολιτικών, που έφεραν την χώρα στην καταστροφή. Είναι ευνόητο βεβαίως ότι τα δάνεια που λήφθηκαν ελάχιστα αξιοποιήθηκαν υπέρ του Ελληνα πολίτη, αλλά αναλώθηκαν στα χέρια λίγων, με αποτυχημένες πολιτικές και την κερδοσκοπική διαφθορά να διατρέχει οριζόντια και κάθετα το κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.
Η αποτυχία των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες αποκρύπτεται έντεχνα και επιβάλλεται κατά τρόπο αντισυνταγματικό μία ακόμα σκληρότερη, απάνθρωπη και ανάλγητη εκδοχή της.
Είναι αυτονόητο ότι οι νέες αυξήσεις στον Φ.Π.Α. θα προκαλέσουν νέες σαρωτικές απανωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών και των υπηρεσιών που αφορούν τους καταναλωτές.
Με τις νέες αυξήσεις ο ανακοινούμενος Δ.Τ.Κ. θα ανέλθει άνω του 7% και ο πραγματικός, αυτός των νοικοκυριών θα ξεπεράσει το 10% . Το άμεσα συνεπαγόμενο για τους ανθρώπους είναι περισσότερη στέρηση, φτώχεια, δυστυχία και εξαρτήσεις.
Οι ενώσεις μας καταδικάζουν απερίφραστα και κάθετα τα μέτρα της κυβέρνησης που θίγουν την ζωή, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα και κάθετα και τις πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα της ολιγαρχίας, που ελέγχει την αγορά και αποκομίζει τεράστια αισχροκερδή ποσά από το υστέρημα των πολιτών – καταναλωτών, καθώς πρόκειται για απαρέγκλιτη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης που παρέδωσαν την κοινωνία βορά στα χέρια των πολυεθνικών, των ημεδαπών κεφαλαιούχων και των μεσαζόντων.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
2. Λύσεις υπάρχουν και τις έχουμε προτείνει επανειλημμένα, λύσεις που έχουν γίνει καθολικά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά οι κυβερνήσεις δέσμιες των ολιγαρχιών δεν τολμούν να τις εφαρμόσουν και ούτε καν καλούν τις ενώσεις καταναλωτών στις συζητήσεις με τους ισχυρούς φορείς της αγοράς.
Ζητήσαμε από την κυβέρνηση,
προκειμένου το κράτος να ανταποκριθεί στον συνταγματικό του ρόλο, αφού με διατάγματα αποφάσισε την μείωση αποδοχών και συντάξεων, να μειώσει αντίστοιχα τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευτεί η αξία, η ζωή, η τιμή, η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητα των Ελλήνων πολιτών. Η κυβέρνηση το μόνο που έπραξε ήταν ατελέσφορες κατ’ ιδίαν συναντήσεις – παρακλήσεις με τους παράγοντες που ελέγχουν την αγορά (χωρίς να προσκληθούν οι πολίτες καταναλωτές).
Το κράτος έχει από τους πολίτες την αξίωση να υπακούουν στις επιταγές του νόμου, ρυθμίζοντας με αυτούς κάθε σφαίρα της ζωής τους. Στα ζητήματα της «αγοράς» το κράτος απέχει και δεν υφίσταται, έχοντας παραχωρήσει ασύδοτες κερδοσκοπικές ελευθερίες σε όσους ελέγχουν την «αγορά» και εις βάρος των πολιτών.
Ως κοινωνία απαιτούμε από το κράτος μας την άμεση ρύθμιση της λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον των πολλών. Το συμφέρον των πολλών είναι στην περίπτωση αυτή η προστασία της ζωής, τις τιμής, της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των πολιτών: η προστασία της αξίας του ανθρώπου .

Τα ανηλεή φορολογικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εναντίον των Ελλήνων πολιτών, για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές της πολιτικής της, ενώ παράλληλα μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις είναι παράνομα και απόλυτα αντισυνταγματικά.
«Λησμόνησε» η κυβέρνηση ότι θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος είναι αυτή του άρθρου 2: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
Η αξία όμως του ανθρώπου είναι άμεσα και κυρίαρχα συνδεδεμένη με την δυνατότητά του να απολαύσει βασικά βιοτικά αγαθά, αναγκαία για την ζωή του.
Την πρωταρχική αυτή υποχρέωσή της η Πολιτεία, το Κράτος, η Κυβέρνηση καταπάτησε βάναυσα με τα μέτρα που έλαβε. Αφού μείωσε μισθούς και συντάξεις, όφειλε να ανταποκριθεί στην πρωταρχική της υποχρέωση αυτή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου. Οφειλε να μεριμνήσει ώστε να μειωθούν οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες αυτής της χώρας, η αξία του ανθρωπίνου όντος που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα αγαθά αυτά και την χρήση τους.
Πράττοντας τα αντίθετα η κυβέρνηση παραβίασε το Σύνταγμα και έθεσε υπό αναίρεση όλα τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών που προστατεύουν την αξία του ως ανθρώπου και μέλους αυτής της κοινωνίας.
Μήπως θα πρέπει να ενθυμήσουμε στην κυβέρνηση ότι κατά το άρθρο 25 του Συντάγματος : Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Επειδή τα εν λόγω μέτρα της κυβέρνησης, ως ελήφθησαν, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και επειδή η τακτική της κυβέρνησης να μειώνει μισθούς και συντάξεις με ταυτόχρονη αύξηση των τιμών των αγαθών και των υπηρεσιών αποτελεί πράξη αντίθετη με την πρωταρχική συνταγματική υποχρέωσή της για την προστασία της αξίας του ανθρώπου, οι ενώσεις μας έλαβαν την απόφαση να καταγγείλουν την ανωτέρω συμπεριφορά στον ελληνικό λαό και να στραφούν με ποινικά, διοικητικά και αστικά έννομα μέσα κατά των διατάξεων αυτών, ώστε να καταργηθούν ως αντισυνταγματικές και να διωχθούν ακόμα και ποινικά οι υπεύθυνοι.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…