Η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου!!!

Η Γερμανία ... ιδρώνει από τη ζέστη
Δεν είναι απλά ζέστη, είναι πολλή ζέστη, μα πολλή ζέστη!!! Ήδη από αύριο τα θερμόμετρα θα ανέβουν περισσότερο από ότι ανέβηκαν τις τελευταίες εβδομάδες: Θα περάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου το πρωί, θα φτάσουν τους 35 το μεσημέρι και σε μερικά μέρη θα αγγίξουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου (νοσοκομεία ετοιμαστείτε)!!!



Σήμερα το μεσημέρι το θερμόμετρο πήγε ... να σπάσει και κόντεψε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μεγάλη υγρασία έκανε αφόρητη την κατάσταση. Τα κλιματιστικά δούλεψαν στο φουλ, ο κόσμος κλείστηκε στο σπίτι ή έψαχνε μια θέση στις ανοιχτές πισίνες, που κάνουν χρυσές δουλειές αυτές τις μέρες. Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι δεν έδειχναν εικόνα από διακοπές, παρά του ότι 4 ομόσπονδα κρατίδια έχουν καλοκαιρινές διακοπές. Κυρίως στη Βαυαρία που γεμίζει από οχήματα τέτοιον καιρό, οι δρόμοι δεν θύμισαν διακοπές και η κυκλοφορία διενεργήθηκε ομαλά, σχεδόν όπως όλα τα σαββατοκύριακα.
"Τέτοιες θερμοκρασίες, αυτές τις ώρες της ημέρας, αποτελεούν ρεκόρ για τα γερμανικά δεδομένα και μπορεί να σπάσουν το παλιό ρεκόρ του 2003 (η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 40,4 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Νυρεμβέργης)", δήλωσε εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
http://kapistri.blogspot.com/2010/07/40_10.html