Tι εγινε σήμερα στη δίκη ...για το "συμβόλαιο εκτέλεσης" του εκδότη στη Κύπρο

Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τη στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ''Δίας'' και της τηλεόρασης ''Σίγμα'' Αντη Χατζηκωστή, με ακόμα ένα βίντεο που συγκλόνισε τους πάντες. Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αποφάσισε την αναβολή της ακροματικής
διαδικασίας και τη συνέχισή της την Παρασκευή στις 8:30 το πρωί.

Το βίντεο, προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, και δείχνει την αναχώρηση του θύματος από το κτήριο του συγκροτήματος προς το σπίτι του τη νύχτα της δολοφονίας.


Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους ενώ καθόταν στο καθιστικό. Άνοιξε το παράθυρο και είδε κάποιον να τρέχει στον πεζόδρομο με κατεύθυνση από την οδό Αγίας Ελένης προς τη Βασίλη Μιχαηλίδη. Κρατούσε στα χέρια του μεταλλικό σωλήνα 40 εκατοστών και του φώναξε «είδα σε». Μετά γύρισε και είδε το θύμα αιμόφυρτο και τη σύζυγό του να φωνάζει.

Σημερα ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αποφάσισε την αναβολή της ακροματικής διαδικασίας και τη συνέχισή της την Παρασκευή στις 8:30 το πρωί. Το δικαστήριο έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της κατηγορούσας αρχής ενώ η υπεράσπιση έφερε ένσταση υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος η διαδικασία μην συνεχιστεί και αύριο. Στο μεταξύ 30 μάρτυρες δεν θα κληθούν στο δικαστήριο αφού δεν τους χρειάζεται η υπεράσπιση. Κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση διαβουλεύθηκαν για τον τελικό κατάλογο μαρτύρων, και αποφάσισαν ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να εξεταστούν από εδώ και πέρα.



(Τελευταία ενημέρωση 12:50)


Aυτή την ώρα γίνεται διάλλειμα στην ακροαματική διαδικασία με την κατηγορούσα αρχή να ζητάει αναβολή της δίκης και επανέναρξή της την Παρασκευή. Ο λόγος είναι ότι κατά τη σημερινή ημέρα η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη και οι αντεξετάσεις ήταν μικρές με αποτέλεσμα να καταθέσουν 8 μάρτυρες. Πριν τη διακοπή οι δικαστές έδωσαν εντολή στην κατηγορούσα αρχή και την υπεράσπιση να συνεννοηθούν για το ποιους μάρτυρες σκοπεύουν να αντεξετάσουν ούτως ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.

(Τελευταία ενημέρωση 12:30)

Αυτή την ώρα καταθέτει ο Διευθυντής Σύνταξης του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Ζαχαρίας Κυριάκου, ως ο άνθρωπος που συναντήθηκε τελευταίος με τον Άντη Χατζηκωστή λίγο πριν την αναχώρησή του. Η συζήτηση των δύο αντρών επικεντρώθηκε σε θέμα στρατηγικής ανάπτυξης της εφημερίδας Σημερινής

(Τελευταία ενημέρωση 12:00)

Αντεξετάζεται αυτή την ώρα ο Γιώργος Μιχαήλ Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και αδελφικός φίλος του θύματος. Η υπεράσπιση επικεντρώνεται στη σχέση του θύματος με τον πρώην σύζυγο της Έφης Παπαϊωάννου-Χατζηκωστη.

(Τελευταία ενημέρωση 11:45)

Καταθέτει αυτή την ώρα ο Ανδρεάς Αζας, περιγράφοντας συνάντηση που διευθέτηθηκε κατ’ απαίτηση της Έλενας Σκορδέλη με το γνωστό επιχειρηματία Αντωνη Φανιέρο προκειμένου ο τελευταίος να αγοράσει μετοχές του συγκροτήματος ΔΙΑΣ.
Σύμφωνα με την κατάθεση η Έλενα Σκόρδέλη φαίνεται να εισηγήθηκε στον επιχειρηματία την αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών, ώστε μαζί με τις δικές της «να εξασφαλίσει τον έλεγχο του συγκροτήματος». Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση ο μεσολαβητής δεν γνώριζε το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον Αντωνη Φανιέρο την ώρα της συνάντησης αλλά το πληροφορήθηκε μετά.

Επαναρχίζει στις 9:00 το πρωί η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ''Δίας'' και της τηλεόρασης ''Σίγμα'' Αντη Χατζηκωστή. Χθες συγκλονισμό προκάλεσε σε δικαστές και συγγενείς η προβολή, στο κακουργιοδικείο, βιντεοταινίας από την αστυνομία, αμέσως μετά τη στυγερή δολοφονία. Πριν επαναρχίσει η διαδικασία άλλαξε η αίθουσα στην οποία διεξάγεται για να χωρέσει τον κόσμο που συνέρρευσε και σήμερα για να παρακολουθήσει τη δίκη. Και σήμερα αναμένεται να προβληθεί ένα βίντεο που θα συγκλονίσει. Πρόκειται για την αναχώρηση του θύματος από τη δουλεία προς το σπίτι του, έτσι όπως το κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ». Σήμερα εξετάζεται ο Μιχάλης Κουρσάρος, γείτονας του θύματος, ο οποίος θα καταθέσει κυρίως όσα άκουσε, αφού δεν ήταν παρών στη σκηνή του φόνου.

Αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους ενώ καθόταν στο καθιστικό. Άνοιξε το παράθυρο και είδε κάποιον να τρέχει στον πεζόδρομο με κατεύθυνση από την οδό Αγίας Ελένης προς τη Βασίλη Μιχαηλίδη. Κρατούσε στα χέρια του μεταλλικό σωλήνα 40 εκατοστών και του φώναξε «είδα σε». Μετά γύρισε και είδε το θύμα αιμόφυρτο και τη σύζυγό του να φωνάζει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: sigmalive
Πηγη
http://showbiz.com.cy