Αναβολή της δίκης για τη δολοφονία Χατζηκωστή


Ο Ξενοφώντος εκπροσωπείται από μεγαλοδικηγόρο της Μολδαβίας

Δύο μήνες θα χρειαστούν για να εκδοθεί ο Ξενοφώντος στην Κύπρο από τη Μολδαβία.
Έτσι, απ' ότι φαίνεται θα αναβληθεί η δίκη μέχρι την έκδοσή του στο Νησί.
Ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Μολδαβία με τη σύλληψη του καταζητούμενου για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος, επέδειξε το Κακουργιοδικείο που εκδικάζει την υπόθεση. Η πιθανή διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου με την προσθήκη και του Ξενοφώντος καθώς και η τυχόν καθυστέρηση στη συνέχιση της εκδίκασης, είναι θέματα που απασχολούν το Κακουργιοδικείο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες , ζήτησε ενημέρωση για τις προθέσεις της Κατηγορούσας Αρχής.
Χθες, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα, ενημέρωσε το Δικαστήριο για τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στη δίκη.



Η συνέχιση της ακρόασης της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών χρειάζονται τουλάχιστον 55 μέρες για να εκδοθεί απόφαση στη Μολδαβία και να παραδοθεί στην κυπριακή Αστυνομία το Γληορούι.
Υπό αυτές τις συνθήκες το Κακουργιοδικείο θα καλέσει τις επόμενες μέρες όλες τις πλευρές και θα ορίσει νέα ημερομηνία εκδίκασης ώστε να δοθεί χρόνος για να παρουσιαστεί στη δίκη και ο Ξενοφώντος.
Στο μεταξύ, προσπάθειες για να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο η ακρόαση του αιτήματος των κυπριακών Αρχών για την έκδοση του Γρηγόρη Ξενοφώντος, καταβάλλονται από διάφορες πλευρές, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές ενόψει και των εξελίξεων που διαδραματίζονται στη Μολδαβία, όπου συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα ο καταζητούμενος. Επίσης, τις Αρχές απασχολεί και το γεγονός ότι τον Ξενοφώντος εκπροσωπεί μεγαλοδικηγόρος της Μολδαβίας, άγνωστο ποιος καταβάλλει τα δικηγορικά έξοδα. Κατά τις πληροφορίες της Αστυνομίας, κάποιοι έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύλληψη του 28χρονου, ενώ είναι άγνωστο ποια στάση θα τηρήσει ο ύποπτος, στην περίπτωση που εκδοθεί και παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές.
Όπως αποφασίστηκε στη Μολδαβία, η ακρόαση του αιτήματος έκδοσης θα αρχίσει μέχρι την 1η Ιουλίου. Ήδη τα σχετικά έγγραφα που υποστηρίζουν την έκδοσή του έχουν φτάσει στις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.
Εξάλλου, πειθαρχική υπόθεση εξετάζεται για έναν αστυνομικό επειδή αρνήθηκε να δώσει κατάθεση σε σχέση με αυτά που γνώριζε για την υπόθεση της δολοφονίας.
http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_1057.html