Τα καφενεία στην Κύπρο μετατρέπονται σε πορνεία


Παρά τη σημαντική μείωση του αριθμού των καμπαρέ, των μπαρ αλλά και των καλλιτέχνιδων που εργοδοτούνται στην Κύπρο, έχουν αναφυεί πλέον νέοι χώροι σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, τα καφενεία – πορνεία. Αυτό αποκαλύφθηκε στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Θωμά, δήλωσε ότι γυναίκες, κυρίως από χώρες της ΕΕ, εργοδοτούνται σε καφενεία, κατά κανόνα της υπαίθρου, όπου πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από οργανωμένα κυκλώματα.




Ο κ. Θωμά είπε ακόμη ότι σήμερα εργάζονται στο νησί, 365 καλλιτέχνιδες, ενώ πριν από μερικά χρόνια ξεπερνούσαν τις 1200.
Εξάλλου η βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ρούλα Μαυρονικόλα ανέφερε ότι μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει 163 καταγγελίες για εργασιακή εκμετάλλευση και 65 για σεξουαλική εκμετάλλευση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε καταδίκη.
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, έθεσε θέμα μετατραυματικού στρες που ταλαιπωρεί τα θύματα στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε αντιφάσεις.
Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, συνεπεία τούτου οι δικηγόροι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και αθωώνουν τους πελάτες τους.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέλλα Μισιαούλη, ανέφερε ότι κάθε στιγμή 2,4 εκατομμύρια γυναικών παγκοσμίως πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.
http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_9678.html