Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σύλληψη του Ξενοφώντος


Ο Ξενοφώντος θα ανακριθεί από Κύπριο αξιωματούχο μόνο όταν ικανοποιηθεί το αίτημα για έκδοσή του στην Κύπρο
Αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα αξιωματικός του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας για τη Μολδαβία, στα πλαίσια της παρακολούθησης της διαδικασίας που αφορά την έκδοση και παράδοση του Γρηγόρη Ξενοφώντος, που έχει συλληφθεί από τις Μολδαβικές Αρχές δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση του φόνου του Αντη Χατζηκωστή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Οπως ανέφερε, αναμένεται γύρω στο μεσημέρι ο αξιωματικός του ΤΑΕ Λευκωσίας να αφιχθεί στη Μολδαβία και το απόγευμα θα έχει την πρώτη συνάντηση με τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία έκδοσης και παράδοσης του Ξενοφώντος.


Ο κ. Κατσουνωτός διευκρίνισε ότι η παρουσία του αξιωματικού στην Μολδαβία αφορά αποκλειστικά και μόνο την παρακολούθηση της διαδικασίας και σε περίπτωση που οι μολδαβικές Αρχές ζητήσουν κάποιες διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες «να είμαστε σε θέση μέσω του απεσταλμένου αξιωματικού να διευκολύνουμε τη διαδικασία».

«Δεν έχουμε δικαίωμα επέμβασης. Είναι για να παρακολουθήσουμε και να διευκολύνουμε τη εξέλιξη της διαδικασίας. Στον παρόν στάδιο δεν κρίθηκε αναγκαία η μετάβαση και δεύτερου Λειτουργού από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εάν στην πορεία της διεκπεραίωσης του αιτήματος για έκδοση και παράδοση του Ξενοφώντος απαιτηθεί, τότε θα πράξουμε ανάλογα», σημείωσε.
Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, τέλος, ότι ο Ξενοφώντος δεν θα ανακριθεί από τον Κύπριο αξιωματικό που μεταβαίνει στην Μολδαβία, αλλά αυτό θα γίνει όταν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για έκδοση και παράδοση στην Κύπρο και συλληφθεί δυνάμει του δικαστικού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του στην Κυπριακή Δημοκρατία και τεθεί στη διάθεση των κυπριακών Αρχών.
http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_368.html