Χτύπησε "κόκκινο" η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ιδιαίτερα θερμός είναι και σήμερα ο καιρός, με τον υδράργυρο να φθάνει στη Λευκωσία στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η Λειτουργός Μετεωρολογίας, Στάλω Παπαχριστοδούλου, η θερμοκρασία είναι τέσσερεις βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή, με αποτέλεσμα ο δείκτης δυσφορίας να είναι μεγάλος.
Για το Σαββατοκύριακο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και αναμένεται να φθάσει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Την πρώτη γερή δόση από καύσωνα είχαμε την Πέμπτη, όταν ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στα ύψη, προκαλώντας έντονη δυσφορία σε όσους επιχείρησαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Σε συνδυασμό με την άπνοια που επικρατούσε, η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες.
Χθες Πέμπτη, καταγράφηκαν θερμοκρασίες πολύ πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή που είναι για τη Λευκωσία 34 βαθμοί Κελσίου, για τη Λάρνακα 32, 28 για την Πάφο και 25 για τον Πρόδρομο, ενώ οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν 39 για τη Λευκωσία, 36 για τη Λάρνακα, 33 για την Πάφο και 31 για τον Πρόδρομο.
http://filoksenos.blogspot.com/2010/06/blog-post_1260.html