Το Facebook των Μουσουλμάνων


http://news247.gr/Προγραμματιστές του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει το νέο Facebook για Μουσουλμάνους μετά την απαγόρευση χρήσης του εν λόγω κοινωνικού δικτύου λόγω των βλάσφημων φωτογραφιών του προφήτη Μωάμεθ.

Οι έξι νέοι και φιλόδοξοι προγραμματιστές εγκαινίασαν το MillatFacebook, ένα κοινωνικό δίκτυο όχι μόνο για τη μουσουλμανική κοινότητα αλλά όπως λένε "για όλες τις θρησκείες".



Ο Ομάρ Ζαχίρ Μίρ, ένας εκ των ιδρυτών, ανέφερε ότι το κοινωνικό δίκτυο άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη και έχει ήδη 8.000 μέλη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, "το MillatFacebook έχει σκοπό να προσφέρει στο κοινό ένα εναλλακτικό site", το οποίο έχει ήδη σχολιαστεί για τους χαλαρούς και μπερδεμένους κανόνες περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Πακιστάν έχουν εναντιωθεί στο Facebook για τον διαγωνισμό με θέμα την γελοιογράφηση του Προφήτη Μωάμεθ. Μάλιστα, οι δικαστικές αρχές της χώρας έχουν δώσει εντολή στους προμηθευτές του ίντερνετ να μπλοκάρουν το Facebook με αφορμή τον βλάσφημο χαρακτήρα του, ενώ έχουν ήδη απαγορεύσει προσωρινά και άλλες διαδικτυακές σελίδες όπως είναι το YouTube και το Wikipedia.

Οποιαδήποτε αναπαράσταση του Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη και έτσι οι απανταχού Μουσουλμάνοι στο κόσμο βρήκαν αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο για να μη χάσουν τις επαφές τους.

Μάλιστα εκτός από το MillatFacebook, πολλοί έχουν γραφτεί στο Twitter -ανάμεσά τους και ο υπουργός εσωτερικών της χώρας Rehman Malik, ενώ άλλοι έχουν βρει άλλους τρόπους να αποκτήσουν πρόσβαση στο Facebook.