Τι τρέχει με το πολυτελές σπίτι Τσοχατζόπουλου

Η Καθημερινή και το Πρώτο Θέμα ασχολούνται με το πολυτελές σπίτι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Μάλιστα η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρεται σε ρεπορτάζ πώς μεταγράφηκε από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που ανάμεσα στα άλλα πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, η κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου μεταγράφεται από offshore εταιρεία στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

"Η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας, στέκει για πάνω από 60 χρόνια στην καρδιά ενός από τους πιο ακριβούς πεζοδρόμους της Ευρώπης - στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ενα σπίτι στον δρόμο αυτό, σαν αυτό στον αριθμό 33 που βρέθηκε στην ιδιοκτησία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 15867, έχει μία από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτήν τη χώρα: είναι η δεύτερη υψηλότερη αντικειμενική αξία στο κέντρο της Αθήνας, 7.000 ευρώ/τ.μ."
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100022_30/05/2010_402844