Ανοίγουν τη Μ. Πέμπτη τα Τέμπη

Tη Μεγάλη Πέμπτη θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, που είχε διακοπεί λόγω του γνωστού προβλήματος με τις κατολισθήσεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, το τμήμα αυτό θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την έξοδο του Πάσχα. Εν τω μεταξύ, συντομότερο θα είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη το ταξίδι προς την Καλαμάτα, καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήνα-Μεγαλόπολη με το οποίο παρακάμπτονται όλες οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.



Ικανοποίηση για την πρόοδο των εργασιών

Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών που επιτεύχθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο των Τεμπών, καθώς όπως είπε, πρόκειται για ένα σύνθετο έργο στο οποίο, σύμφωνα με την αρχική μελέτη έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις σε 12 σημεία. Από αυτά, στα εννέα έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στα υπόλοιπα τρία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα, χρειάζονται υλικά τα οποία ο ανάδοχος του έργου θα παραλάβει σε 10 με 15 μέρες.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε επίσης ότι για το διάστημα από τη Μ. Πέμπτη έως και την Κυριακή του Θωμά δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί των διοδίων.

Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, από την Τρίτη 13 Απριλίου θα αρχίσουν εκ νέου οι υπολειπόμενες εργασίες, οπότε θα διακοπεί και πάλι η κυκλοφορία για διάστημα τριών έως τεσσάρων περίπου εβδομάδων.

Η απόφαση για προσωρινό άνοιγμα των Τεμπών, λόγω του Πάσχα, ελήφθη από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ελληνικό δημόσιο, κατασκευάστρια κοινοπραξία, Ελβετούς κ.α.), καθώς όπως διαπιστώθηκε έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων, ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βροχόπτωσης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα τις σχετικές μελέτες, ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων, σύμφωνα με τις ελβετικές προδιαγραφές.


--
ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/