Στο "κοκκινο" Ευρυτανία και Αγιο Ορος σε περίπτωση σεισμού...

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΤΕΕ στο «κόκκινο» τοποθετεί την Ευρυτανία και το Αγιο Ορος, αφού είναι οι περιοχές που θα χάνονταν οι περισσότερες ανθρώπινες ζωές, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, σε περίπτωση που γινόταν σεισμός εξαιτίας της παλαιότητας των κτιρίων τους. Μάλιστα, αν το θέμα εξεταστεί σύμφωνα με την ανθεκτικότητα των κτιριακών υποδομών, ο εγκέλαδος θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα -μεταξύ άλλων- στις κτιριακές υποδομές των ίδιων περιοχών.





Το πρόγραμμα μελέτησε την ταυτότητα των κτιρίων και χαρτογράφησε όλη τη χώρα ανάλογα με τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει η κάθε περιοχή σε περίπτωση ισχυρού σεισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος, ένας ισχυρός σεισμός θα προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες στους κατοίκους της Ευρυτανίας και του Αγιου Ορους, της Σάμου και της Φωκίδας, ενώ ακολουθούν οι Κυκλάδες, η Αρκαδία, η Λευκάδα και η Λακωνία. Αντίθετα, τις μικρότερες απώλειες θα έχουν η Κορινθία, η Δράμα, τα Δωδεκάνησα, ο Πειραιάς, η Βοιωτία, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.
Τρωτά μπροστά σε ένα σεισμό είναι 8 στα 10 κτίρια στη χώρα μας και χρήζουν προσεισμικής ενίσχυσης, σύμφωνα με στοιχεία που έχει παρουσιάσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα σταλούν σε 1.033 δήμους DVD που θα περιλαμβάνουν αναλυτικά και ανά οικοδομικό τετράγωνο τα κτίρια που πρέπει να ενισχυθούν.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/