Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- σχόλια

"Καλησπέρα. Έχοντας εμπιστοσύνη στη γνώμη και τις θέσεις που εκφράζετε μέσα από το blog σας, θα ήθελα να θίξω μια κατάσταση που αφορά τα τεκταινόμενα σε μια Αρχή εποπτείας με σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Για να ξεκινήσω, δεν πάω πολύ πίσω, αν και πολλά θα μπορούσαν να καταγγελθούν, παρά μόνον στην προεκλογική περίοδο. 
Χωρίς πραγματικές ανάγκες προκηρύχθηκαν θέσεις επιστημονικού προσωπικού και βεβαίως με τη διαδικασία της συνέντευξης προσλήφθηκαν μόνον οι απολύτως ημέτεροι. 


Θα ανακαλύψετε εκπλήξεις στα ονόματα των νέων προσώπων και τη σχέση που αυτά έχουν με σημαίνοντα κομματικο-πολιτικά πρόσωπα των απερχομένων. Αλλάζει η κυβέρνηση κι όμως οι διοικούντες παραμένουν έως τώρα. Στελέχη του αυστηρού κομματικού πυρήνα της Ν.Δ. που προσπαθούν να φορέσουν τον μανδύα του τεχνοκράτη. Ο προϋπολογισμός της (ελλειμματικότατος χωρίς αυξήσεις μισθών προσωπικού επί τετραετία) επιστρέφεται από το αρμόδιο υπουργείο, τουλάχιστον δυο φορές, προκειμένου να αναμορφωθεί? Πρόσφατα έγινε και δημοσίευμα καθώς και επερώτηση του Συνασπισμού (το κακό υπουργείο αφήνει την Επιτροπή σε
διακοσμητικό ρόλο ή με δεμένα χέρια! μάλλον τα χαρτιά υγείας παίζουν σπουδαίο ρόλο τελικά!). Καταλαβαίνετε πως εκβιάζονται καταστάσεις, καθώς φήμες έντονες θέλουν το υπουργείο να αντιδρά σε ακριβές προμήθειες (βλέπε τουλάχιστον 3 αυτοκίνητα πολυτελείας) καθώς και μισθούς διοίκησης γεναιοδωρότατους! Ο Σύλλογος εργαζομένων ζήτησε τον απορριφθέντα προϋπολογισμό, η απαίτηση του όμως απερρίφθη μετ΄επαίνων! Τέλος, πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ο ισχύων νόμος περί προσωπικού ΝΠΔΔ ή διαφάνεια κριτηρίων, καθώς
και πέρα από την απαγόρευση Ραγκούση περί υπηρεσιακών μεταβολών, πολύ πρόσφατα αποφασίσθηκε η προαγωγή άλλων τεσσάρων σε θέσεις προϊσταμένων, που βεβαίως ως πρόσωπα, για άλλη μια φορά, εκπροσωπούν υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν έναντι του παρελθόντος! Οι υπηρεσιακές δε διευκολύνσεις που έχουν παρασχεθεί σε όμοιας προέλευσης υπαλλήλους είναι εντυπωσιακές έως σκανδαλώδεις. Για τους λόγους αυτούς, και όχι μόνο όπως καταλαβαίνετε, η παραμονή των παλαιών εντυπωσιάζει  ως επιλογή του υπουργείου (Οικονομικών)και τους αποθρασύνει. Ευχαριστώ για τη δυνατότητα επικοινωνίας, στη διάθεσή σας για τυχόν επεξηγήσεις. "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ