Δεύτερη επέμβαση στην 11χρονη Αφγανή ...για να σώσουν την όρασή της

Στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» αναμένεται να διακομιστεί η 11χρονη Φριστά Ναζαφί, προκειμένου να υποβληθεί στη δεύτερη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της όρασής της.
Η διακομιδή της θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αποσωλήνωσης, η οποία ξεκίνησε το πρωί. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε πριν από λίγο το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η κατάσταση της 11χρονης, που ήταν διασωληνωμένη και υπό καταστολή, ήταν σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.


Μετά την κλινική εξέταση που έγινε σήμερα (πρώτη μετεγχειρητική ημέρα), η κατάσταση και των δύο οφθαλμών ήταν ήρεμη. Εφαρμόστηκε τοπική αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδης αγωγή.

Από την υπερηχογραφική μελέτη και των δύο οφθαλμών διαπιστώθηκε ότι τόσο ο δεξιός όσο και ο αριστερός οφθαλμός έχουν αιμόφθαλμο, ενώ ο δεξιός έχει και πολλαπλά ξένα σώματα.

Τα ευρήματα αυτά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας, στην οποία υπεβλήθη χθες, θέτουν την απόλυτη ένδειξη της διενέργειας υαλοειδεκτομής, για την οποία έχει ήδη γίνει συνεννόηση με την Α' Οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119339&cid=4