Στη Λευκορωσία φέρεται να διέφυγε ο τέταρτος ύποπτος

Στη Λευκορωσία πιθανόν να διέφυγε ο καταζητούμενος από την Αστυνομία για το φόνο του διευθύνοντα συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Άντη Χατζηκωστή, γεγονός που αν επαληθευτεί, είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός του. Η Αστυνομία ζήτησε επανειλημμένα από τις αρχές της Μολδαβίας όπου διέφυγε αρχικά ο συγκεκριμένος ύποπτος, να προβεί σε διαβήματα για τον εντοπισμό του και από τις εξετάσεις που έγιναν φαίνεται πως αυτός έχει μετακινηθεί στη γειτονική χώρα. Αν συνέβη αυτό, τότε η σύλληψη του δυσκολεύει, αφού με τη χώρα αυτή η Κύπρος δεν έχει υπογράψει διακρατική συμφωνία για την έκδοσή του.



Ωστόσο υπάρχει η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών που μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα, αν και εφόσον αυτός εντοπιστεί. Οι Αρχές θέλουν διακαώς την επιστροφή του στην Κύπρο, αφού θεωρούν με βάση και τη μαρτυρία του υπόπτου που συνεργάζεται με την αστυνομία, πως αυτός είναι το πρόσωπο που ενήργησε ως εκτελεστής, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, στο φόνο.
Όπως εκτιμάται, θα ήταν πρόβλημα για την Εισαγγελία, να παρουσιάσει υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου και ο φερόμενος ως δολοφόνος να μην είναι στο εδώλιο. Όπως πρόβλημα είναι και ο μη εντοπισμός του φονικού κυνηγετικού που παρά τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχει εντοπιστεί.
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας προσανατολίζονται να ζητήσουν μεθαύριο Σάββατο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο αδελφών και την Κυριακή, των διαταγμάτων που αφορούν τους δύο υπόπτους. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Αστυνομίας όσον αφορά τον τρίτο ύποπτο, που πιθανών να μην εμπλέκεται στο φόνο. Αν και η μαρτυρία του υπόπτου που συνβεργάζεται με την αστυνομία τον αθωώνει (τρίτο ύποπτο), εντούτοις κρατείται μέχρι σήμερα ως ύποπτος.

www.filoksenos.blogspot.com