Σήμερα αναχωρεί για τη Γάζα η Ελληνική Αποστολή


"Από τον Γιώργο Αναστόπουλο, εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναχωρούμε για το Κάιρο σήμερα στις 13:30 μαζί με την ομάδα των ελλήνων που μετέχουν στην Αποστολή στη Γάζα των 50 ευρωπαίων πολιτικών και προσωπικοτήτων, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας.
Η αποστολή μας θα επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας, αποκλεισμένη με πλήρες εμπάργκο στα πάντα (τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα κ.λ.π.), επί 4 χρόνια και επίσης θα έχει συναντήσεις με αιγύπτιους αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Το Ελληνικό Τμήμα της Επιτροπής ευχαριστεί θερμά τους αγωνιστές βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Τάσο Κουράκη, που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και μετέχουν στην Αποστολή.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δρ. Νάντερ Αλ Αμπάντλα, πρόεδρο της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, που μετέχει ως επικεφαλής–συντονιστής της αποστολής μας, την οποία συμπληρώνουν: ο πολιτικός αναλυτής Κώστας Μπιτσάνης, η δημοσιογράφος Εμυ Χριστούλα και ο συγγραφέας-ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας.

Πρόγραμμα Αποστολής
Σήμερα άφιξη στο Κάιρο
Παρασκευή 15/1/2010
06:00 Αναχώρηση για Γάζα
14:00 Συνέντευξη Τύπου στο πέρασμα της Ράφα και εντός της Παλαιστίνης
16:30 Συνάντηση με το Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο
19:30 Συνάντηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Σάββατο 16/1/2010
08:00 Επίσκεψη σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που καταστράφηκαν από τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (Σχολεία ΟΗΕ, καταυλισμούς προσφύγων κ.α.)
11:00 Συνάντηση με το Συμβούλιο Τεκμηρίωσης των Εγκλημάτων
14:00 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γάζας
16:30 Συνάντηση με αξιωματούχους της UNRWA
Το βράδυ έξοδος από την Παλαιστίνη και επιστροφή στο Κάιρο
Κυριακή 17/1/2010
11:30 Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου
13:00 Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου
14:30 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Βουλής
Δευτέρα 18/1/2010, επιστροφή στην Ελλάδα"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/