Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα συνταρακτικά στοιχεία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας Άντη Χατζηκωστή

Πράματα και θάματα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο.
Ο ανώτερος υπαστυνόμος υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου κατέθεσε σήμερα κατά την διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης των δύο αδερφιών, νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να έρθουν σε συμφωνία με άλλους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, με σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο, με εξασφάλιση του 51%.
Ανέφερε, επίσης, ότι αγόρασαν μετοχές από τέσσερις μετόχους και έκαναν προσχέδιο συμφωνίας με μέτοχο, με σκοπό τον έλεγχο των προγραμμάτων τηλεόρασης του Σίγμα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως έγινε προσπάθεια επηρεασμού του ανακριτικού έργου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η ύποπτη πριν συλληφθεί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με μέτοχο στην οποία είπε σε περίπτωση που η Αστυνομία τη ρωτήσει κατά πόσον γνωρίζονται, να μην πει ότι τη γνωρίζει.
Της έδωσε, συνέχισε, άλλο αριθμό τηλεφώνου, φιλικού της προσώπου για να επικοινωνούν, και το ίδιο έπραξε και ο αδελφός της.
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι η ύποπτη σε κατάθεση της αρνήθηκε ότι την γνωρίζει και είπε ότι απλώς την είχε δει σε συνεδρίαση των μετόχων του ΔΣ του Σίγμα.
Οπως πρόσθεσε, βρέθηκε στο σπίτι της αδερφής επιστολή στην οποία εξέφραζε τα παράπονα της για τον Αντη Χατζηκωστή και ότι ο εκλιπών την πίεζε μετά που διαπίστωσε ότι προσπαθεί να αγοράσει μετοχές όταν ακόμη εργαζόταν στο Σίγμα.
Σημείωσε ότι η ύποπτη είχε επικοινωνήσει δύο φορές με ένα εκ των υπόπτων, που τελούν ήδη υπό κράτηση, και ότι η μία φορά ήταν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν νέα κινητά και κάρτες για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 189 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 με 60 από το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων.
Σημείωσε ότι η υπόθεση θεωρείται ενιαία για όλους τους υπόπτους ακόμα και γι' αυτόν που αναζητείται στο εξωτερικό.
Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα γίνει αίτηση στο Δικαστήριο για 4ο ένταλμα αποκάλυψης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι ο ύποπτος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και εναντίον του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, έφυγε μεταξύ 14η και 15η Ιανουαρίου, στις 4 το πρωί από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν μάθει η Αστυνομία ποιος είναι.
Σε ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης Μιχαλάκη Κυπριανού, είπε ότι δεν είχαν στοιχεία για να ειδοποιήσουν το Αεροδρόμιο.
Σημείωσε ότι πριν δύο μέρες παρέλαβαν ένα DVR, το οποίο αφορά όλους τους υπόπτους και αναμένεται να δώσει στοιχεία.
Σε άλλη ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης, ο κ. Ευθυμίου είπε πως ο ύποπτος που συνεργάζεται με την αστυνομία έδωσε τέσσερις καταθέσεις, προσθέτοντας ότι στην πρώτη κατάθεση δεν ενοχοποιούνται τα δύο αδέλφια.
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως έχουν παραλάβει πάρα πολλά τεκμήρια από την οικία των υπόπτων και κάποια τεκμήρια από τη σκηνή του εγκλήματος και ελέγχονται.
Ερωτηθείς από τον κ. Κυπριανού για το φονικό όπλο, ο κ. Ευθυμίου είπε πως οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν ούτως ώστε να εντοπιστεί.
Σημείωσε ότι στο κράνος είχαν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα άλλου υπόπτου.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημερώνεται για την πορεία της υπόθεσης.
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ανακριτικό έργο έχει συμπληρωθεί και ότι σκοπός της Αστυνομίας είναι το πώς θα σπάσουν τα δύο αδέλφια για να τους δώσουν μια παραδοχή.
Ο κ. Ευθυμίου είπε πως δεν είναι αυτός ο σκοπός της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν σταμάτησαν να εργάζονται δευτερόλεπτο για την υπόθεση.
Ζητώντας από το δικαστήριο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των υπόπτων για άλλες οκτώ ημέρες, ο κ. Ευθυμίου είπε πως τυχόν απόλυσή τους δυνατόν να καταστρέψει τεκμήρια ή/και να επηρεάσει μαρτυρία, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές ή στο εξωτερικό.
Στο μεταξύ, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου σημειώθηκαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, Σάββα Μάτσα και του δικηγόρου των δύο υπόπτων, Μιχαλάκη Κυπριανού.
http://www.filoksenos.blogspot.com/
Φωτογραφίες http://www.showbiz.com.cy/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…