Νέα συνταρακτικά στοιχεία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας Άντη Χατζηκωστή

Πράματα και θάματα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο.
Ο ανώτερος υπαστυνόμος υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Θωμάς Ευθυμίου κατέθεσε σήμερα κατά την διαδικασία ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης των δύο αδερφιών, νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να έρθουν σε συμφωνία με άλλους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, με σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο, με εξασφάλιση του 51%.
Ανέφερε, επίσης, ότι αγόρασαν μετοχές από τέσσερις μετόχους και έκαναν προσχέδιο συμφωνίας με μέτοχο, με σκοπό τον έλεγχο των προγραμμάτων τηλεόρασης του Σίγμα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως έγινε προσπάθεια επηρεασμού του ανακριτικού έργου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η ύποπτη πριν συλληφθεί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με μέτοχο στην οποία είπε σε περίπτωση που η Αστυνομία τη ρωτήσει κατά πόσον γνωρίζονται, να μην πει ότι τη γνωρίζει.
Της έδωσε, συνέχισε, άλλο αριθμό τηλεφώνου, φιλικού της προσώπου για να επικοινωνούν, και το ίδιο έπραξε και ο αδελφός της.
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι η ύποπτη σε κατάθεση της αρνήθηκε ότι την γνωρίζει και είπε ότι απλώς την είχε δει σε συνεδρίαση των μετόχων του ΔΣ του Σίγμα.
Οπως πρόσθεσε, βρέθηκε στο σπίτι της αδερφής επιστολή στην οποία εξέφραζε τα παράπονα της για τον Αντη Χατζηκωστή και ότι ο εκλιπών την πίεζε μετά που διαπίστωσε ότι προσπαθεί να αγοράσει μετοχές όταν ακόμη εργαζόταν στο Σίγμα.
Σημείωσε ότι η ύποπτη είχε επικοινωνήσει δύο φορές με ένα εκ των υπόπτων, που τελούν ήδη υπό κράτηση, και ότι η μία φορά ήταν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν νέα κινητά και κάρτες για να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής 189 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 με 60 από το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων.
Σημείωσε ότι η υπόθεση θεωρείται ενιαία για όλους τους υπόπτους ακόμα και γι' αυτόν που αναζητείται στο εξωτερικό.
Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα θα γίνει αίτηση στο Δικαστήριο για 4ο ένταλμα αποκάλυψης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι ο ύποπτος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό και εναντίον του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης, έφυγε μεταξύ 14η και 15η Ιανουαρίου, στις 4 το πρωί από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν μάθει η Αστυνομία ποιος είναι.
Σε ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης Μιχαλάκη Κυπριανού, είπε ότι δεν είχαν στοιχεία για να ειδοποιήσουν το Αεροδρόμιο.
Σημείωσε ότι πριν δύο μέρες παρέλαβαν ένα DVR, το οποίο αφορά όλους τους υπόπτους και αναμένεται να δώσει στοιχεία.
Σε άλλη ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης, ο κ. Ευθυμίου είπε πως ο ύποπτος που συνεργάζεται με την αστυνομία έδωσε τέσσερις καταθέσεις, προσθέτοντας ότι στην πρώτη κατάθεση δεν ενοχοποιούνται τα δύο αδέλφια.
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως έχουν παραλάβει πάρα πολλά τεκμήρια από την οικία των υπόπτων και κάποια τεκμήρια από τη σκηνή του εγκλήματος και ελέγχονται.
Ερωτηθείς από τον κ. Κυπριανού για το φονικό όπλο, ο κ. Ευθυμίου είπε πως οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν ούτως ώστε να εντοπιστεί.
Σημείωσε ότι στο κράνος είχαν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα άλλου υπόπτου.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημερώνεται για την πορεία της υπόθεσης.
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ανακριτικό έργο έχει συμπληρωθεί και ότι σκοπός της Αστυνομίας είναι το πώς θα σπάσουν τα δύο αδέλφια για να τους δώσουν μια παραδοχή.
Ο κ. Ευθυμίου είπε πως δεν είναι αυτός ο σκοπός της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν σταμάτησαν να εργάζονται δευτερόλεπτο για την υπόθεση.
Ζητώντας από το δικαστήριο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης των υπόπτων για άλλες οκτώ ημέρες, ο κ. Ευθυμίου είπε πως τυχόν απόλυσή τους δυνατόν να καταστρέψει τεκμήρια ή/και να επηρεάσει μαρτυρία, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο οι ύποπτοι να διαφύγουν στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές ή στο εξωτερικό.
Στο μεταξύ, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου σημειώθηκαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής, Σάββα Μάτσα και του δικηγόρου των δύο υπόπτων, Μιχαλάκη Κυπριανού.
http://www.filoksenos.blogspot.com/
Φωτογραφίες http://www.showbiz.com.cy/