Οι Μάγια προβλέπουν

http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/295
Το μυστήριο της καταγωγής της φυλής των Μάγια στηρίζεται ως ένα μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως ο πολιτισμός τους είχε ξεπεράσει κατά πολύ το μέσο πολιτιστικό επίπεδο πολλών άλλων αρχαίων λαών του πλανήτη μας, εξαιρώντας βέβαια τον Ελληνικό πολιτισμό, κάτι που αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό μυστήριο εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι στον κόλπο του Γιουκατάν, δηλαδή εκεί που μεγαλούργησε ο λαός των Μάγια, το Ελληνικό στοιχείο είναι απολύτως εμφανές στις μεγαλοπρεπείς κατασκευές τους, αλλά ακόμα και σε πολλά στοιχεία της γλώσσας.



Στο αστρικό ημερολόγιο των Μάγια υπάρχουν πολλές μαρτυρίες και (προφητείες) που ορίζουν κάποιες παραμέτρους της ζωής μας στο εγγύς μέλλον. Αυτές οι προφητείες ξεκίνησαν με αναφορές του πριν, του μεσαίωνα και του τώρα.

Το (τώρα) είναι και το ζητούμενο διότι ακόμα και αν λάβουμε την προφητεία ως ένα κακόγουστο αστείο, ή μία γελοία σύμπτωση, ή και μία καλοστημένη φάρσα, το γεγονός είναι πως ταυτίζεται απόλυτα και με την σύγχρονη επιστήμη. Ημερολόγιο και ερευνητές, NASA, αστρονόμοι και λοιποί του χώρου αυτού, όλοι περιμένουν το 2012 τον μήνα Δεκέμβριο, να συμβεί κάτι. Κάτι πολύ σοβαρό.

Βαστάτε λίγο. Εδώ προέβλεψαν πώς ολοκληρώνεται η σεζόν και σας το παρουσιάζει η στήλη κατ’ αποκλειστικότητα.

Ιανουάριος 2010

Ελλάδα: Ο Ζίκο δηλώνει πανευτυχής που μπορεί να υπολογίζει και τον Μπούτου, ο οποίος μαζί με τον Ντιόγο χορεύουν τον Μέλμπεργκ στις προπονήσεις και ο Σουηδός ζητά μεταγραφή. Αμεσα ο Βγενόπουλος παίρνει την υπόθεση πάνω του και αγοράζει τον Ολαφ τον τρομερό, δίνοντας αντάλλαγμα στον Ολυμπιακό τον Κλέιτον (πάνε στην ίδια εκκλησία με τον Ζίκο) και τον Μάντζιο. Ο Νιόπλιας ζητάει χαφ επειδή ο Σιμάο πάει στο Copa Africa και τελικά ο Αντωνίου φέρνει τον Φωτάκη από τον ΠΑΟΚ έναντι 4 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας με στόμφο: «Είναι καλύτερος του Μελίσση». Ο Κοζώνης καλεί τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ για breakfast σε πρωινάδικο του Σικάγο, μόνο Μπραουδάκης και Καραλής πάνε και του παρουσιάζεται αναλυτικά τη λίστα με την περιουσία του, την ώρα που ο Νοτιάς δηλώνει πως έχει ψήσει τον Ρέστη. Ο Μπάγεβιτς βαρέθηκε, παραιτείται και αναλαμβάνει ο Κωστένογλου με βοηθούς την Παναγία και τον Γεωργέα, που κρεμά άρον άρον τα παπούτσια του.

Ευρώπη: Η Γιουνάιτεντ παίρνει κεφάλι στη βαθμολογία αφού η Τσέλσι δεν σταυρώνει νίκη, η Λίβερπουλ κάνει μόνο ήττες, η Ιντερ δηλώνει πως θα σταματά να κατεβαίνει σε ματς του Campionato αν δεν υπάρξει άξιος αντίπαλος, η Γιουβέντους φέρνει τον Λίπι και κρατά τον Φεράρα για βοηθό, Τόνι και Τότι παίζουν μπουνιές στις προπονήσεις της Ρόμα, ο Μπλαν αποχωρεί από την Μπορντό για να αναλάβει τη Λιόν και αντ’ αυτού πήγε στους Γιρονδίνους ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Ρομέν Αργυρούδης με στόχο την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Φεβρουάριος 2010

Ελλάδα: Ο Λεβαδειακός κάνει τεράστιο διπλό στο Καραϊσκάκη με πέναλτι στο 90’ και ο Κομπότης δηλώνει πως «είμαι ο Κόκκαλης των πτωχών και κατατρεγμένων», ο Παναθηναϊκός χάνει στη Λάρισα αλλά με διπλά σε Τούμπα και Νέα Σμύρνη (αμφότερα με κεφαλιές του Μέλμπεργκ) ξεφεύγει με 6 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ο Εργοτέλης που κάνει μόνο νίκες, 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού η ΑΕΚ με τον Κωστένογλου να καθιερώνει ημερήσια ομαδική προσευχή πριν από κάθε προπόνηση και τον Κοζώνη να ανακοινώνει νέα συνέντευξη Τύπου για τις 13 Μαρτίου, στις Μπαχάμες, σε βίλα του Μπιλ Γκέιτς.

Ευρώπη: Η Μπορντό νικά 2-0 στο Καραϊσκάκη, ο Ζίκο απολύεται και ο Αργυρούδης αφού έφαγε τούβλα στο κεφάλι (με την έδρα του Ολυμπιακού να τιμωρείται με 5 αγωνιστικές) συμφωνεί με τον Κόκκαλη για να αναλάβει το καλοκαίρι. Ανακοινώνεται ο Αλέφαντος. Με γκολ του Σισέ ο Παναθηναϊκός νικά 1-0 τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ, χάνει 2-1 στη Ρώμη και περνάει στους «16» του Europa League. Ηττες σοκ στο Champions League για Μπαρτσελόνα (3-0 στη Στουτγκάρδη), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1 από τη Μίλαν).

Μάρτιος 2010

Ελλάδα: Περί τους 100 δημοσιογράφους, κάμεραμεν και διευθυντές εφημερίδων υποδέχεται στις Μπαχάμες ο Κοζώνης και στη συνέντευξη Τύπου αποκαλύπτεται το εκπληκτικό του πλάνο: αγοράζει την ΑΕΚ και όλα τα τμήματά της, παραχωρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Ντέμη και το μπασκετικό στον Μελισσανίδη ενώ ανακοινώνει και τη συμφωνία για ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο, που θα στεγάζει όλα τα τμήματα, στην Ελευσίνα. Ο Παναθηναϊκός νικά τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Σισέ, πάει στο +9 με τον Αλέφαντο να φωνάζει που ο Κάκκος δεν έδωσε πέναλτι του Μέλμπεργκ στον Μπούτου στις καθυστερήσεις, βγαίνει στη Βίκυ Φλέσσα και κλαίει που ο καραφλός ρέφερι δεν απαντά στα e-mails του.

Ευρώπη: Ο Παναθηναϊκός περνάει στους «8» του Europa League αποκλείοντας τη Σταντάρ με δύο ισοπαλίες, 0-0 μέσα και 1-1 έξω, μετά τη λήξη του αγώνα της Λιέγης ο Γιοβάνοβιτς βγαίνει στην κάμερα του ΑΝΤ1 φιλώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και με δάκρυα στα μάτια ζητά να αποκτηθεί για να παίξει μαζί με τον Σισέ. Επόμενη αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην οκτάδα του Champions League κληρώθηκαν Στουτγκάρδη-Μπορντό, Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου, Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης και Πόρτο-Μίλαν.

Απρίλιος 2010

Ελλάδα: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ που νικά 4-0 στον τελικό τον Παναθηναϊκό, στα play offs Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Εργοτέλης. Τρίτη από το τέλος η ΑΕΚ, σκανδαλώδης απόφαση της Σούπερ Λίγκας για μπαράζ παραμονής/ανόδου σε όμιλο με ΟΦΗ, Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό, ο Κοζώνης ανακοινώνει πριμ παραμονής 1 εκατ. ευρώ από τον φίλο του, τον Μπίλαρο Γκέιτς. Πέφτουν Πανθρακικός και Λάρισα (ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραιτείται και προήχθη σε προπονητή ο Τουμέρ Μετίν), αναβαίνουν Εθνικός και Δόξα Δράμας.

Ευρώπη: Με νίκες μέσα έξω ο Παναθηναϊκός αποκλείει την Ατλέτικο αλλά στα ημιτελικά πέφτει πάνω στη Λίβερπουλ που στην Ευρώπη οργιάζει αλλά στην Premier League μάχεται για την παραμονή. Εντέλει περνάει αφού ο Μπενίτεθ έριξε τα δεύτερα, δηλώνοντας κατόπιν: «Ποιος έξυπνος είναι ο Βενγκέρ; Την Κυριακή παίζουμε την παραμονή μας με την Μπέρνλι». Στα ημιτελικά του Champions League η Ιντερ αποκλείει την Μπορντό (με τον Αργυρούδη να δηλώνει πως αν είχε τους παίκτες του Ολυμπιακού θα πέρναγε άνετα στον τελικό, ειδικά τον Μπούτου) και η Ρεάλ Μαδρίτης τη Μίλαν. Ρεάλ – Ιντερ στον τελικό της 22ας Μαΐου.

Μάιος 2010

Ελλάδα: Σώνεται η ΑΕΚ, ο Ντέμης προτείνει για αντιπρόεδρο τον Μπάγεβιτς που ήταν άνεργος τόσο καιρό, και αντιπρόεδρο τον Χατζηχρήστο. Οπερ και εγένετο, προπονητής αναλαμβάνει ο Φερνάντο Σάντος ενώ ο γνωστός Βασιλάκης των ερτζιανών αναλαμβάνει το γραφείο Τύπου, όντας πλέον φίλος του Κοζώνη. Ο Σαλπιγγίδης ανακοινώνει την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός φέρνει Μπεν Αρφά και Μακελελέ αφού ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πάει στη Γιουβέντους ενώ στον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας διαθέσιμο μεταγραφικό μπάτζετ 60 εκατ. ευρώ. «Χαίρομαι που ο Οσκαρ είναι ακόμη εδώ» δηλώνει στην παρουσίασή του. Ο Αλέφαντος προσλαμβάνεται ως αρθρογράφος στο «Φως».

Ευρώπη: Ο Παναθηναϊκός χάνει 1-0 στον τελικό του Europa League από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ με 3-0 επί της Ιντερ, με τον Μουρίνιο να ανακοινώνει πως από τον Ιούνιο θα δουλεύει στη Ρεάλ.

Ιούνιος-Ιούλιος 2010

Ελλάδα: Πολυμετοχικός τέλος αφού ο Πατέρας αγόρασε τον Εθνικό, ο Τζίγκερ τον ΟΦΗ για να τον ανεβάσει στη Σούπερ Λίγα ενώ ο Βγενόπουλος πήρε τον ΠΑΟΚ, καθαίρεσε από την προεδρία τον Ζαγοράκη και έβαλε διοικητικό δίδυμο τους Μύρτσο και Μίνο. Νέος προπονητής του ΠΑΟΚ ο Αγγελος Αναστασιάδης (παράλληλα με την εθνική Κύπρου), που αποκτά τον Ριβάλντο. Ο Βαλβέρδε παίρνει για βοηθό στον Ολυμπιακό τον Λάρα Γκαρσία Ντάνι και φέρνει Ντε λα Πένια, Γκούτι, Φαν Νίστελροϊ και Γουίθα ενώ ο Φερνάντο Σάντος πείθει να υπογράψουν στην ΑΕΚ οι Σορεντίνο, Μπρούνο Αλβες (δανεικός από τη Ρεάλ, που τον αγόρασε αλλά ο Μουρίνιο δεν τον ήθελε), Σέρχιο Ράμος και Δέλλας.

Κόσμος: Η Εθνική φθάνει ως τα προημιτελικά του Μουντιάλ αλλά αποκλείεται από την Πορτογαλία με αυτογκόλ του Χαριστέα. Ο Ρεχάγκελ αποχωρεί μετά βαΐων και κλάδων και νέος εκλέκτορας αναλαμβάνει ο Νιόπλιας και στον Παναθηναϊκό επανέρχεται ο Χενκ τεν Κάτε έπειτα από εισήγηση του Νιόπλια.

Και ζήσαν αυτοί καλά…