Στο σφυρί TIME, People και Sports Illustrated


«Πωλούνται ιστορικοί τίτλοι, συνυφασμένοι με τη σύγχρονη αμερικανική ιστορία: Τιμαί λογικαί. Πληροφορίες : Time Warner Inc., Time Warner Center, Central Park, Νέα Υόρκη».



Σε καιρούς κρίσης επιβάλλεται να παίρνει κανείς και σκληρές αποφάσεις. Όπως αυτές στις οποίες κατέληξε τελικά ο κύριος Jeffrey L. Bewkes, Διευθύνων Σύμβουλος του κολοσσιαίου αμερικανικού μιντιακού ομίλου Time Warner Inc, που προχωρά στην εκποίηση σχεδόν όλων των θυγατρικών εταιριών, μεταξύ αυτών και του συνόλου των εντύπων μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να εστιάσει δραστηριότητες και κεφάλαια στον – προφανέστατα πιο επικερδή - τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών.

Με βάση αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο η Time Warner Inc θέτει προς πώληση τους ιστορικούς τίτλους των περιοδικών της, δηλαδή τα περιοδικά People, Sports Illustrated και φυσικά τη ναυαρχίδα του ομίλου, το διάσημο πολιτικό περιοδικό ΤΙΜΕ.

Παράλληλα, προς πώληση τίθεται και το ιντερνετικό κομμάτι του ομίλου, με επικεφαλής την AOL (Αmerica On Line), τον πάλαι ποτέ μεγαλύτερο πάροχο ίντερνετ στις ΗΠΑ και φυσικά τα εξειδικευμένα portal CNN.com και CNNMoney.com. Τέλος, προς πώληση βγαίνει και το τμήμα της καλωδιακής τηλεόρασης του ομίλου που διαχειρίζεται δεκάδες καλωδιακά κανάλια σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Κατόπιν αυτού η Time Warner Inc απομένει με ΜΟΝΟ τα κινηματογραφικά στούντιο και κάποια τηλεοπτικά κανάλια στο χαρτοφυλάκιό της, γίνεται ουσιαστικά δηλαδή περίπου η παλαιά Warner Brothers! Πέραν της ομώνυμης κινηματογραφικής εταιρίας στον όμιλο θα παραμείνουν και οι εταιρίες HBO και Turner Networks.
http://www.protothema.gr/content.php?id=45600