Η νύχτα δεν είναι πλέον ορφανή....

Μετά απο το μεγάλο ξεκαθάρισμα μεταξύ των συμμοριών των μπράβων και νονών της νύχτας με τουλάχιστον μια δεκάδα πτώματα , μέσα σε τρία χρόνια, την εξουδετέρωση της ομάδας Βλαστού και τον εγκλεισμό στις φυλακές ενός απο τους φερόμενους ως μεγάλα αφεντικά της νύχτας από την Δυτική Αθήνα , ήταν θέμα χρόνου να μπει νέο αίμα και να επανεμφανιστεί πρόσφατα ...ενόψει και της νέας Χειμερινής Σαιζόν! Δειτε τι γράφει σε σχετικό ρεπορτάζ  ΤΟ ΒΗΜΑ
«Ανέλαβαν να μας... προσέχουν»
Επιχειρηματίας που δέχθηκε την επίσκεψη των νέων αφεντικών της νύκτας περιγράφει: «Μου υπενθύμισαν τη δολοφονία, τον περασμένο Ιούνιο, ενός άλλου κακοποιού και μου είπαν ότι αυτοί αναλαμβάνουν τώρα να μας... προσέχουν. Δεν προχώρησαν σε ανοικτές απειλές, όπως συνέβαινε άλλες φορές. Φαίνεται ότι προς το παρόν αποφεύγουν τις προκλήσεις. Δεν προχωρούν σε προειδοποιητικές βομβιστικές επιθέσεις, όπως γινόταν παλαιότερα. Το μήνυμα αυτή τη φορά είναι διακριτικό, αλλά σαφές. Η προστασία μας, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, βρίσκεται στα χέρια τους»...

«Υστερα από δέκα δολοφονίες ανθρώπων της νύκτας τους τελευταίους μήνες και κυρίως ύστερα από την εξάρθρωση της ομάδας Βλαστού και του νέου συνδικάτου του εγκλήματος, όσοι κακοποιοί γλίτωσαν από τον πόλεμο της νύκτας ή δεν συνελήφθησαν σίγησαν, περιμένοντας να περάσει η καταιγίδα», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Κάποιοι φαίνεται να φοβήθηκαν μήπως πιαστούν στα δίχτυα που είχε απλώσει η ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν· όλοι γνώριζαν ότι κινδυνεύουν να... ακουστούν από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ. «Ηταν η μεταβατική περίοδος της ελληνικής μαφίας», λένε οι αστυνομικοί, «και ήταν περίοδος σιωπής και προετοιμασίας».

 Το τέλος της σιωπής
Οσοι έμειναν αλώβητοι από τη θύελλα, όσοι επιβίωσαν από τον διπλό πόλεμο της νύκτας, ξαναβγαίνουν τώρα στην παρανομία. Το τέλος της σιωπής της ελληνικής μαφίας σηματοδοτήθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, και επίσημα την περασμένη Πέμπτη. Εκείνη την ημέρα συνελήφθησαν στην Κηφισιά ένας 29χρονος φροντιστής αλόγων και ένας 31χρονος ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος είχε υπηρετήσει παλαιότερα και στις ειδικές δυνάμεις. Στην κατοχή τους βρέθηκαν καραμπίνες, εκρηκτικές ύλες, πλακέτες, φορητοί ασύρματοι και άλλα υλικά. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να είχαν στρατολογηθεί από νονό της νύκτας και βρίσκονταν, πιθανότατα, σε φάση προετοιμασίας για τη διεκπεραίωση κάποιας εγκληματικής ενέργειας με άγνωστο στόχο.

Οταν οι νονοί βγήκαν «βόλτα» στην παραλιακή
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑέχει δει την ίδια ιστορία και στο παρελθόν και, όπως λένε οι αξιωματικοί, περίμεναν σύντομα την επανάληψή της. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 έχει αναφερθεί συγκέντρωση νονών της νύκτας, στην οποία μοίρασαν επί χάρτου τις ζώνες επιρροής τους στη νυκτερινή Αθήνα και στις γύρω περιοχές. Την περίοδο 1991- 1992, ύστερα από τις δολοφονίες των ποινικών Κ. Δεληκάρη , Δ. Μανιαβού, Θ. Καλλιμώρου και τη φυλάκιση των Αλ. Κοσμόπουλου, Β. Δαναλάτου και άλλων, εμφανίστηκε νομοτελειακά στον κόσμο της νύχτας «διάδοχο» σχήμα προστατών. Οι νεόκοποι τότε νονοί, προκειμένου να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων για την παρουσία τους και την εγκληματική ισχύ τους, οργάνωσαν στην παραλιακή λεωφόρο μια βόλτα με πολυτελή αυτοκίνητα, μέσα από τα οποία πυροβολούσαν μπράβοι. Τα αυτοκίνητα με τους ενόπλους σταματούσαν έξω από κάθε νυκτερινό κέντρο, έριχναν μερικούς πυροβολισμούς στον αέρα και συνέχιζαν για το επόμενο μαγαζί. Δεν χρειάστηκε άλλη... ενόχληση. Οι επιχειρηματίες κατάλαβαν και άνοιξαν τα πορτοφόλια τους.

Αυτή η γενιά προστατών της νύκτας είχε ενεργό συμμετοχή και στο επονομαζόμενο συνδικάτο των εκτελεστών την περίοδο 1992- 1996. Ουσιαστικά, η δράση της τερματίστηκε το καλοκαίρι του 2000, όταν δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας Θέμης Καλαποθαράκος . Ο θάνατός του αποδίδεται σε μια νεοσύστατη τότε ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία κρατούσε- μέχρι προ μερικών μηνών- μαζί με άλλες περιφερειακές ομάδες τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της Αττικής.

Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται δεκάδες δολοφονικές και βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις κατευθύνονταν, από κρατούμενους της μαφίας του Χαϊδαρίου και άλλων δυτικών συνοικιών, μέσα από τις φυλακές. Ο κύκλος αυτής της συμμορίας φαίνεται ότι έκλεισε με την εξάρθρωση της «συμμορίας των 16» και τη διαλεύκανση της υπόθεσης της απαγωγής του κ. Παναγόπουλου, στην οποία είχαν ενεργό συμμετοχή. Από τα απομεινάρια αυτής της μαφίας δημιουργούνται σήμερα τα νέα σχήματα και «γεννιούνται» οι αντικαταστάτες και οι διάδοχοι των κακοποιών. "