O "μετανιωμένος" Βλαστός που ήθελε ...να ενταχθεί στην κοινωνιά και να κάνει παιδί!


Ποιοι και πως υπέγραφαν εγγυήσεις να πάρει άδεια ο Βλαστός απο τις φυλακές Τρικάλων...Πρωταγωνίστρια η προφυλακισμένη δικηγόρος Πούλιου, που μαζί με την μητέρα της και έναν αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ ...παρείχαν ακόμα και το σπίτι τους να μείνει την περίοδο της άδειας του ο φερόμενος ως εγκέφαλος της "συμμορίας του εγκλήματος"

"Πούλιου: Θέλει να κάνει παιδιά με τη σύζυγό του


«Γνωρίζω από πολλά έτη την Αννα Χήρα, σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού. Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι ένας ταλαιπωρημένος νέος άνθρωπος που του συνέβησαν πολλές ατυχίες στη ζωή του και διαβίωσε επί πολλά έτη στη φυλακή, όπου αναμορφώθηκε πλήρως και πλέον επιθυμεί να ζήσει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή και να αποκτήσει παιδιά με τη σύζυγό του», αναφέρει στην πρώτη παράγραφο της υπεύθυνης δήλωσης που υπέγραψε στις 27 Μαρτίου 2009 η πρώην δικηγόρος του βαρυποινίτη, Ελισάβετ Πούλιου. Η ποινικολόγος, που εδώ και λίγες μέρες διαβιεί τη σκληρή πραγματικότητα των φυλακών και δίνει το δικό της αγώνα για να αποδείξει ότι προφυλακίσθηκε άδικα, συνεχίζει: «Είμαι πεπεισμένη ότι του αξίζει να του χορηγηθεί τακτική άδεια από το αρμόδιο Συμβούλιο της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων, δεδομένου ότι πληροί τις προϋποθέσεις του σωφρονιστικού κώδικα και θα κάνει σωστή χρήση της αδείας. Για το λόγο αυτό, οι γονείς μου του χορηγούν και το πατρικό μας σπίτι στα Τρίκαλα».


Η μάνα της

Ακόμα πιο επαινετικούς χαρακτηρισμούς για το χαρακτήρα του Παναγιώτη Βλαστού χρησιμοποιεί στη δική της υπεύθυνη δήλωση η μητέρα της προφυλακισμένης δικηγόρου. Αναφέρει: «Γνωρίζω από έτη τον Παναγιώτη Βλαστό μέσω της συζύγου του, με την οποία με συνδέει φιλία. Πρόκειται περί εξαιρετικών προσωπικοτήτων, με ηθική και αρχές και γνωρίζω ότι επιθυμούν πολύ να αποκτήσουν παιδί. Δηλώνω υπεύθυνα ότι σε περίπτωση που χορηγηθεί άδεια στον Παναγιώτη Βλαστό, θα κάνει σωστή χρήση και θα επιστρέψει στη φυλακή και γι’ αυτό το λόγο θα χορηγήσω την οικία μου».


Ο αρχιφύλακας που τον είδε μετανιωμένο

Βέβαιος ότι ο βαρυποινίτης έχει μετανοήσει για πολλές «αμαρτίες» του παρελθόντος δηλώνει από την πλευρά του και ο αρχιφύλακας του Α.Τ. Καλαμπάκας. Η δική του δήλωση έχει ως εξής: «Γνωρίζω τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξέτισε πολλά έτη στις φυλακές, έχει μετανοήσει για πολλές πράξεις που διέπραξε ως νεαρός και πλέον θέλει να ζήσει μια γαλήνια οικογενειακή ζωή. Θεωρώ ότι θα κάνει καλή χρήση της αδείας που θα του χορηγηθεί και δεν είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος, αφού έχει κατανοήσει τα λάθη του και ξεκινά μια νέα αρχή στη ζωή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, στην απολογία του ο 37χρονος αστυνομικός παραδέχθηκε πως υπέγραψε την αίτηση-συγχωροχάρτι επειδή παρασύρθηκε από τη δικηγόρο, η οποία του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κρατούμενο. Στα αξιοσημείωτα είναι πως το ίδιο ισχυρίζονται (με καταθέσεις τους στην πταισματοδίκη Τρικάλων) και τέσσερα συγγενικά πρόσωπα της Ελισάβετ Πούλιου, που ήταν παρόντα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της δικηγόρου και του αρχιφύλακα στις 27 Μαρτίου 2009, όταν και υπογράφηκαν οι δηλώσεις!

Ο τέταρτος ήθελε να τον φιλοξενήσει

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, και η τέταρτη δήλωση που βρέθηκε στο φάκελο του βαρυποινίτη. Εχει συνταχθεί στις 4 Μαρτίου 2009, δηλαδή είκοσι και πλέον μέρες νωρίτερα από τις υπόλοιπες. Την υπογράφει ένας 50χρονος άνδρας που φέρεται να έχει γεννηθεί στη δυτική Γερμανία και δηλώνει πως προτίθεται να φιλοξενήσει τον Παναγιώτη Βλαστό στο σπίτι του στη Λάρισα!
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ"
Πηγή : Εspresso