Είχαν κάνει κομπόδεμα τα λεφτά για τους πυρόπληκτους της Ηλείας...

...και τα μοιράζουν τώρα στην Αττική!
Πιο λαμόγιο κράτος απο το Ελληνικό δεν υπάρχει...Δείτε τι έκαναν !Μάζεψαν 205 εκ. ευρώ από την βοήθεια στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα κρατούσαν στην τράπεζα ή έκαναν  άλλες μπίζνες και έδιναν με το σταγονόμετρο στους πυροπαθείς του 2007 που ακόμα μένουν σε λυόμενα...Απο αυτά τους έμειναν "καβάτζα" (και ποιος ξέρει που αλλού θα πήγαιναν ) 61 εκ ευρώ ...Και πάλι καλά που έτυχε και η πυρκαγιά  και αυτά τα 61 εκ ευρώ  θα τα δώσουν λένε για τους πυρόπληκτους της Αττικής!
Δείτε τι γράφει η Ναυτεμπορική!

"Περίπου 61 εκ. ευρώ βρίσκονται διαθέσιμα από το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την επισκευή ή και την πλήρη ανακατασκευή των σπιτιών στη Βορειοανατολική Αττική τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις τελευταίες.
Το ταμείο το οποίο συστάθηκε με στόχο να συγκεντρώσει και να διαχειριστεί τα χρήματα των δωρεών που δόθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν πριν από δύο χρόνια την Πελοπόννησο τη Δυτική Ελλάδα την Εύβοια ξεκίνησε το έργο του στα μέσα του 2008 με αρχικό κεφάλαιο 205 εκ. ευρώ.
Τα 198 εκ. ευρώ ήταν το καθαρό ποσό που συγκεντρώθηκε από συνολικά 92.000 προσφορές και 7 εκ. ευρώ οι τόκοι που συγκεντρώθηκαν στο λογαριασμό της ΤτΕ λόγω της σταδιακής εκταμίευσης των χρημάτων.
Από τα χρήματα αυτά σήμερα χρηματοδοτείται η επισκευή και ανακατασκευή 1.079 οικιών στις πυρόπληκτες περιοχές του 2007 για τις οποίες διατίθεται το ποσό των 74,7 εκ. ευρώ, ενώ με πρωτοβουλία της διοίκησης του ταμείου διατέθηκαν άλλα 70 εκ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ταμείου για την αποκατάσταση βασικών υποδομών των πυρόπληκτων περιοχών του 2007.
Η συμβουλή του ταμείου και στις φετινές πυρκαγιές θα είναι ανάλογη. Το ταμείο δεν δύναται να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση φυτικού και ζωικού κεφαλαίου (αυτό άλλωστε αποτελεί μέλημα του ΕΛΓΑ αλλά ούτε και να καλύψει διαφυγόντα κέρδη σε γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες υπέστησαν ζημιές.
Μπορεί όμως με τα περίπου 61 εκ. ευρώ που έχει στο ταμείο να χρηματοδοτήσει τις επισκευές ή τη συνολική ανακατασκευή των σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τις φετινές πυρκαγιές.
Το ποσό κρίνεται κάτι παραπάνω από αρκετό με δεδομένο ότι στον πρώτο απολογισμό των ζημιών που έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι η πρώτη αποτίμηση των ζημιών έδειξε ότι τα σπίτια τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις τελευταίες πυρκαγιές είναι ελάχιστα.
Τ.Δ."