Ασκηση ποινικής δίωξης και στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνικών!


Ε δεν ξανά έγινε...Θα κάνουν ποινική δίωξη και κατά της ΑΔΑΕ για το θέμα του απορρήτου!

"Μετά την ανωνυμία των κινητών τηλεφώνων μπαίνει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και η ανωνυμία των blogs.Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε σε νέα δίωξη που στρέφεται εις βάρος τεσσάρων εταιρειών τηλεφωνίας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν να σπάσουν το απόρρητο των επικοινωνιών και να αποκαλύψουν τα στοιχεία κατόχων παροχών που θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τις εταιρείες OTE, Forthnet, HOL και Tellas, οι υπεύθυνοι των οποίων κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ερευνάται το ενδεχόμενο αν θα πρέπει ή όχι η ποινική δίωξη να επεκταθεί και προς την πλευρά της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για ηθική αυτουργία στα προαναφερόμενα αδικήματα.
Με βάση καταγγελίες που έφτασαν στη Δικαιοσύνη, ζητήθηκε από τις εταιρείες να δώσουν στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών που κρύβονται πίσω από το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές για να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη των καταγγελλόμενων εγκληματικών πράξεων επικαλούνται την τελευταία γνωμοδότηση του απελθόντος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, ο οποίος άναψε το πράσινο φως στις διωκτικές αρχές, ώστε να υποχρεώνουν τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας να αποκαλύπτουν τα στοιχεία των υπευθύνων των blogs σε περίπτωση τέλεσης αδικήματος.
ΠΗΓΗ www.in.gr "
http://totefteri.blogspot.com/2009/07/blogs_22.html