Aποφαση "βόμβα" του Αρειου Πάγου για τα "προσωπικά δεδομένα" στο διαδίκτυο!


Δικαίωσε τον πρώην εραστή ηθοποιού που κατηγορείτο για διαρροή στο διαδίκτυο ερωτικού βίντεο με πρωταγωνιστή τον ιδιο την ηθοποιό και τρίτους...

Διαβάστε όλο το Θέμα απο την σημερινή Εspresso

"Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Με αυτό το σκεπτικό μια νεαρή και sexy ηθοποιός, που συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, κατηγορούσε έναν επιχειρηματία, με τον οποίο διατηρούσε θυελλώδη ερωτική σχέση. Η ηθοποιός, που πλέον είναι παντρεμένη, (έχει νοικοκυρευτεί με άλλον, νεότερο επιχειρηματία και έχει γίνει μητέρα), μήνυσε τον πρώην εραστή της ότι για να την εκδικηθεί που προτίμησε κάποιον άλλον δημοσιοποίησε στο συγγενικό της περιβάλλον και στα πεθερικά της τις φωτογραφίες σκληρού πορνό, με πρωταγωνίστρια την ίδια, που είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο.

Ο πενηντάχρονος εργοστασιάρχης (εγκατέλειψε την οικογένειά του για χάρη της) πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για συκοφαντική δυσφήμηση, εκβίαση και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Στο εφετείο αθωώθηκε και ύστερα από εννιά χρόνια σκληρής αντιδικίας ο μεσήλικος πρώην εραστής της ηθοποιού δικαιώθηκε και από τον Αρειο Πάγο, ο οποίος δεν έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε κάνει η κοπέλα μαζί με τον σύζυγό της.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη του την άτακτη ζωή της 28χρονης, έκρινε ότι «στον... αχανή κυβερνοχώρο δεν ήταν δυνατόν με κανέναν τρόπο να αποδειχθεί ότι ο εργοστασιάρχης εκτύπωσε και δημοσίευσε τις επίμαχες φωτογραφίες. Αφήστε δε που η ίδια είχε συμφωνήσει και είχε δημοσιοποιήσει όλο αυτό το υλικό στο Internet, όπου εκατομμύρια άτομα μπορούσαν να το αντιγράψουν!"


Η ιστορία άρχισε πριν από εννιά χρόνια, όταν η 28χρονη ηθοποιός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια, μη μπορώντας να αντέξει τον εκβιασμό του πρώην εραστή της, ο οποίος την απειλούσε ότι θα κοινοποιούσε ακόμα και στα μελλοντικά πεθερικά της το αμαρτωλό παρελθόν της. Η ηθοποιός με τα ιδιαίτερα σεξουαλικά γούστα αρεσκόταν να... εκδίδεται εν γνώσει του συντρόφου της (με τον οποίο μάλιστα συγκέντρωνε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις συνευρέσεις της με πολλούς άντρες και κοπέλες συγχρόνως). Ακόμα πιο προχωρημένη, δημοσίευε και αγγελίες σε εφημερίδες για αναζήτηση σεξουαλικών συντρόφων. Μάλιστα ο -πρώην της- επιχειρηματίας και η νεαρή ηθοποιός είχαν δημιουργήσει μαζί και σελίδα στο Διαδίκτυο (αναρτούσαν φωτογραφίες και βίντεο και έψαχναν για σεξουαλικούς συντρόφους), στο οποίο μπορούσε να μπαίνει ο καθένας χωρίς κόστος, να αντιγράφει τις φωτογραφίες, αλλά και να κλείνει ραντεβού με το ζευγάρι.

Οπως παραδέχεται η ίδια στη μήνυσή της, παράλληλα με την ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο «είχαν αναπτύξει και επαγγελματική συνεργασία δημιουργώντας ένα site πορνό στο Internet, στο οποίο φυσικά συμμετείχαν και οι δύο, με τη δημοσιοποίηση ερωτικών φωτογραφιών στο Διαδίκτυο και με την προβολή βιντεοσκοπημένων ταινιών ερωτικού περιεχομένου μαζί με άλλα άτομα».

Η ωραία ηθοποιός, που σύχναζε σε παραλιακή καφετέρια στα Βίλια, το καλοκαίρι του 2000 και λίγους μήνες μετά τη λήξη της σχέσης της με τον έκφυλο, ώριμο εραστή της έπαθε σοκ, όταν διαπίστωσε ότι πολυσέλιδο υλικό με άκρως ερωτικές και περίεργες σκηνές διανεμήθηκε τεχνηέντως στα... στέκια όπου σύχναζε μαζί με τον καινούργιο αγαπημένο της (μετέπειτα σύζυγό της) που, σημειωτέον, τον είχε γνωρίσει σε ομαδική ερωτική συνεύρεση, μαζί και με τον πρώην εραστή της.


«ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1.000 ΛΕΞΕΙΣ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

Το φωτογραφικό υλικό απεικόνιζε την ηθοποιό με κόκκινη περούκα (για καμουφλάζ) να συνευρίσκεται παράλληλα με πολλούς άντρες και γυναίκες, παρουσία μάλιστα του κατηγορουμένου. Το υλικό συνόδευε δακτυλογραφημένη επιστολή (με τίτλο «Μια φωτογραφία 1.000 λέξεις»), που διευκρίνιζε ότι υπάρχουν και καυτά βίντεο, ενώ αποκάλυπτε τα εξής: «Στις φωτογραφίες η ηθοποιός φοράει περούκα με καστανοκόκκινα μαλλιά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας είναι καθόλου δύσκολο να την ξεχωρίσετε». Το περιεχόμενο της επιστολής που συνόδευε το «απίστευτο» υλικό προέτρεπε να απολαύσουν ή να αηδιάσουν με το θέαμα των πορνογραφικών φωτογραφιών, αναλόγως φυσικά με τα γούστα του καθενός...

Παράλληλα ο ανώνυμος αποστολέας βεβαίωνε τους παραλήπτες της επιστολής για τη γνησιότητα των φωτογραφιών σημειώνοντας: «Σας ενημερώνω, ό,τι πρόκειται να δείτε αλλά και να διαβάσετε αργότερα σε αυτό το φάκελο έχουν 100% σχέση με τη πραγματικότητα, είναι πέρα για πέρα αληθινά και είναι ένα μικρό μόνο μέρος σχετικά με αυτά που θα έπρεπε να γράψω σε αυτό το μίνι ντοκουμέντο-βιβλίο, αλλά -τι να κάνουμε;- υπάρχει και ο περιορισμένος χώρος. Καλή διασκέδαση σε όλους!»

Ο κατηγορούμενος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του από την αρχή ότι δεν ήταν εκείνος ο συντάκτης της επίμαχης επιστολής με το υλικό, ούτε ο αποστολέας του, ισχυριζόμενος ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διακινούσε το πικάντικο ντοσιέ, γιατί θα εξέθετε και τον εαυτό του και την οικογένειά του (πατέρας δύο παιδιών), αφού οι επίδικες φωτογραφίες απεικόνιζαν και τον ίδιο, ο οποίος συμμετείχε στις ιδιαίτερες ερωτικές συνευρέσεις με τη μηνύτρια του και πρώην ερωμένη του."


ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ